Chirurgul Adina Alberts despre italianul care pretindea că e medic: Avea un dosar stufos

Chirurgul Adina Alberts despre italianul care pretindea că e medic: Avea un dosar stufos

Medicul chirurg Adina Alberts a declarat miercuri că cetăţeanul italian care pretindea că este doctor i-a prezentat un dosar stufos, o parafă, asigurarea de malpraxis, diplomă de facultate, adeverinţe, dar şi alte certificate.

"Avea un dosar stufos. În primul rând avea parafă, lucru care din capul locului îţi taie orice suspiciune în cazul în care ai avea-o. Era pe numele Matthew Mode. Avea un dosar întreg. Mi-a arătat absolut toate actele. Acum că sunt adevărate sau nu, eu nu am avut de unde să ştiu. Avea asigurare de malpraxis, diplomă că a terminat facultatea, avea adeverinţe, certificate. La un moment dat îmi spusese că în nişte acte are un nume, în altele alt nume pentru că el are dreptul să folosească două nume", a precizat, într-o declaraţie acordată presei, chirurgul Adina Alberts, care a lucrat cu presupusul doctor.

Ea a spus însă că nu a avut nevoie de prea mult timp ca să îşi dea seama că ceva este în neregulă cu pretinsul medic.

"Ne-a anunţat că face o intervenţie la nivelul sânilor cu anestezie locală şi ne-am trezit că şi-a chemat o echipă destul de numeroasă, şi-a chemat o asistentă. În contract asta era prevăzut - să îşi aducă personalul de ajutor - şi a făcut o operaţie mai de anvergură, să zicem că a fost principalul motiv pentru care ne-am adresat ulterior atât Colegiului Medicilor, cât şi Poliţiei pentru acest lucru. (...) Până la urmă am înţeles că pacienta respectivă a avut o complicaţie la nivelul sânilor, nu ştiu foarte multe detalii, nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu ea. El spunea că implanturile le face cu anestezie locală. Eu eram plecată din ţară şi ele (asistentele Adinei Alberts - n.r.) mi-au spus: uitaţi ce face. La un moment dat mi-au trimis nişte poze. Lucrurile sunt filmate, sunt în dosar", a susţinut Adina Alberts.

Medicul a precizat că plângerea penală a fost făcută după ce a sunat la Colegiul Medicilor să vadă dacă cetăţeanul italian este acreditat. "Am sunat la Colegiul Medicilor să văd dacă el face parte din colectivul nostru, dacă este acreditat de CMR în România şi mi s-a spus că nu există acel doctor înscris acolo. Am fost îndrumată de persoanele care mi-au răspuns la telefon să anunţ Poliţia. Am anunţat Poliţia, Secţia 4, care este chiar aici şi de care noi aparţinem, care s-au mişcat extraordinar de frumos şi de bine în condiţiile date şi au întocmit dosar penal", a mai afirmat Adina Alberts, menţionând că acest lucru s-a întâmplat în luna noiembrie a anului trecut. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”