Chirurgul Marian Gașpar, propus pentru arestare. Este acuzat că a luat mită de șase ori

Chirurgul Marian Gașpar, propus pentru arestare. Este acuzat că a luat mită de șase ori

Medicul chirurg Marian Gașpar, de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, acuzat de șase fapte de luare de mită, va fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Medicul Marian Gașpar a fost reținut pentru 24 de ore FOTO Arhivă

Potrivit ultimului anunț al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, medicul Marian Gașpar este acuzat că a cerut mită de mai multe ori.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. - 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Procurorii au dispus reținerea medicului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Declarația de avere a medicului Marian Gașpar arată că acesta are în proprietate o casă cu teren în localitatea Bazoșu Nou, un Audi din 2016 și 170.000 de euro în cont. La capitolul venituri, medicul a declarat pentru anul 2021 o sumă de 120.000 de lei din salariul de medic la Institutul de Boli Cardiovasculare și 120.000 de lei din postura de profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Asta înseamnă un venit mediu lunar de 4.000 de euro.

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara a reacționat după ancheta care îl vizează pe medicul Marian Gașpar.

„Conducerea IBCV Timișoara se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune sau corupție și susține permanent și necondiționat orice demers al instituțiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalități, nereguli referitoare la activitatea instituției. De asemenea suntem deschiși oricăror solicitări adresate nouă din partea instituțiilor statului român pentru identificarea și combaterea oricarei forme de acțiuni ilegale. IBCV Timișoara își va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetățenilor și de a se dedica pemanent salvării vieții pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, așa cum face de aproape 30 de ani”, a transmis managerul IBCV Timișoara, Constantin Luca.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...