Chișinăul cere Moscovei să pună capăt recrutărilor ilegale pe teritoriul Republicii Moldova

Chișinăul cere Moscovei să pună capăt recrutărilor ilegale pe teritoriul Republicii Moldova

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a cerut marți Rusiei să pună capăt acțiunilor de recrutare ilegală a cetățenilor moldoveni în rândurile forțelor armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, printr-o notă verbală adresată Ambasadei Rusiei la Chișinău, relatează Timpul.md și Radio Chișinău.

MAE moldovean a reiterat cu această ocazie poziția oficială a Chișinăului potrivit căruia astfel de acțiuni contravin legislației Republicii Moldova, normelor și principiilor dreptului internațional, precum și acordurilor bilaterale moldo-ruse, în particular Tratatului de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

În nota adresată Ambasadei Rusiei la Chișinău, diplomația moldoveană citează cazuri recente de recrutare în localitatea Ternovca din raionul Slobozia, dar și altele înregistrate anterior.

Cu acest prilej, autoritățile moldovene au reafirmat necesitatea retragerii trupelor ruse și a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova și transformarea actualei operațiuni de menținere a păcii din Transnistria într-o misiune civilă multinațională în baza unui mandat internațional, conform unui comunicat al MAE moldovean.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...