Chișinăul recomandă moldovenilor să părăsească regiunile ruse de la granița cu Ucraina

Chișinăul recomandă moldovenilor să părăsească regiunile ruse de la granița cu Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a emis atenționare de călătorie în Rusia, în contextul situației tensionate din Rusia, recomandând moldovenilor care se află în regiunile ruse să le părăsească.

MAE de la Chișinău a emis atenționare de călătorie în Rusia. FOTO: Arhivă

,,Atenționare de călătorie în legătură cu situația tensionată în Federația Rusă:Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă. De asemenea, se recomandă părăsirea acestor regiuni în cazul în care vă aflați deja acolo.În caz de forță majoră, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964 9079”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Între timp, reprezentanții Executivului susțin că monitorizează atent evenimentele care au loc în Federația Rusă.

„Autoritățile Republicii Moldova continuă să urmărească cu atenție evenimentele din Federația Rusă.Instituțiile statului sunt în dialog constant, inclusiv cu partenerii țării noastre”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al premierului Recean.

Tot în contextul rebeliunii armate a mercenarilor Grupului Wagner în Rusia, șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a declarat că pentru Republica Moldova este important să continue procesul de aderare la Uniunea Europeană pentru a păstra pacea, stabilitatea şi democraţia în ţară.

,,Suntem cu toţii martori la evenimentele care au loc în Rusia şi ele ne reamintesc încă o dată că pentru păstrarea păcii, stabilităţii şi democraţiei în ţara noastră este important să continuăm procesul de aderare la Uniunea Europeană'', a scris Nicu Popescu pe contul său de Telegram, condamnând războiul.

„Astăzi, mai mult ca oricând, este important să ne îndepărtăm de spaţiul eurasiatic al distrugerii şi războiului. În Moldova, nimeni nu are nevoie de război şi dezbinare, indiferent de originea etnică sau de limba maternă, fie că este vorba de români, ruşi, găgăuzi, ucraineni sau bulgari”.

De asemenea, Nicu Popescu a vorbit despre continuarea parcursului european, ca despre singura șansă a Republicii Moldova la progres şi dezvoltare.

„Numai în UE putem păstra pacea, respectul pentru diversitatea culturală şi pentru drepturile şi libertăţile omului. Indiferent de preferinţele noastre politice sau geopolitice, este important să rămânem uniţi împotriva războiului (din Ucraina) şi să lucrăm împreună pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a subliniat ministrul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB