Chlamydia este cea mai comună infecție cu transmitere sexuală din Europa

Chlamydia este cea mai comună infecție cu transmitere sexuală din Europa

Chlamydia este cel mai frecvent raportată infecție cu transmitere sexuală din Europa, a informat o agenție europeană din domeniul medical, citată luni de DPA. Această constatare intervine după ce peste 3,2 milioane de cazuri au fost raportate între 2005 și 2014, a indicat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC, cu baza la Stockholm), citând date recente din 27 de țări.

Numărul de cazuri este însă probabil mai mare, în condițiile în care infecțiile cu chlamydia nu prezintă întotdeauna simptome și, prin urmare, unele cazuri rămân nedetectate, a indicat agenția citată.

Dintre cele 396.000 de cazuri diagnosticate în 2014, aproape două treimi afectează tinerii cu vârste între 15-24 de ani.

"Chlamydia este ușor de diagnosticat și poate fi eficient tratată cu antibiotice — dar, de asemenea, poate deteriora în mod ireversibil organele de reproducere ale femeii ", a declarat directorul interimar al ECDC, Andrea Amon.

Potrivit agenției, chlamydia este singura infecție cu transmitere sexuală în cazul căreia au fost diagnosticate mai multe femei decât bărbați.

ECDC, amintește DPA, analizează date furnizate de cele 28 de state membre UE și de țări din afara blocului comunitar precum Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?