Chris Pratt a demolat o casă istorică din 1950 din Los Angeles pentru a face loc unei vile imense

Chris Pratt a demolat o casă istorică din 1950 din Los Angeles pentru a face loc unei vile imense

Chris Pratt a stârnit furia specialiștilor în arhitectură, după ce s-a aflat că actorul și soția sa, Katherine Schwarzenegger, au demolat o casă istorică, modernă de la mijlocul secolului al XIX-lea, pentru a face loc unui conac de peste 1.390 de metri pătrați, relatează The Guardian .

Chris Pratt și soția lui au cumpărat casa Zimmerman. Foto: Guliver/GettyImages (Arhivă)

În urmă cu un an, cei doi soți au cumpărat casa Zimmerman din 1950, proiectată de arhitectul Craig Ellwood, în cartierul Brentwood din Los Angeles, cu 12,5 milioane de dolari. Reședința fusese prezentată anterior în revista Progressive Architecture.

Cel mai recent, aceasta a fost locuința regretatei Hilda Rolfe, văduva lui Sam Rolfe, co-creatorul serialului The Man from Uncle. Un videoclip al proprietății din decembrie 2022 arată o casă plină de lumină care pare să fi fost bine întreținută, cu ferestre mari, podele din lemn și mobilier de la mijlocul secolului trecut.

Casa cu un singur etaj și terenul acesteia au fost de atunci curățate, iar în locul ei va fi construită o casă masivă în stilul cabanelor moderne, care a ajuns să domine suburbiile din SUA.

Arhitectul Ken Ungar va realiza proiectul casei, potrivit Architectural Digest. Imobilul, situat vizavi de mama lui Schwarzenegger, Maria Shriver, va avea, de asemenea, un garaj pentru trei mașini și o anexă lângă piscină.

Los Angeles Conservancy, o organizație non-profit care urmărește să salveze și să protejeze clădirile istorice, a atras atenția asupra iminentei demolări în ianuarie și a declarat că reședința părea „foarte intactă și un exemplu demn de remarcat de design modernist din această epocă".

Programul SurveyLA al orașului a identificat proprietatea ca fiind potențial istorică, dar nu a fost protejată, a scris organizația de conservare pe Instagram.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro