Christel Țopescu și Ana Maria Sandu, propunerile lui Iohannis pentru CA al SRTv

Christel Țopescu și Ana Maria Sandu, propunerile lui Iohannis pentru CA al SRTv

Președintele Klaus Iohannis le propune pe Christel Țopescu și pe Ana Maria Sandu drept candidați pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune.

"În temeiul prevederilor articolului 19 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului următoarele propuneri de candidați pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune: doamna Christel Țopescu, în calitate de membru titular; doamna Ana Maria Sandu, în calitate de membru supleant", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Christel Țopescu este realizatoare tv și șefa Secției germane a TVR. Ea s-a născut la Sibiu și este soția comentatorului sportiv Cristian Țopescu.

Ana Maria Sandu este scriitoare și redactor la revista "Dilema veche". Ea s-a născut la Târgu-Jiu și a făcut parte din Cenaclul "Litere", condus de Mircea Cărtărescu. Printre volumele sale se numără "Din amintirile unui Chelbasan", "Fata din casa vagon", "Omoară-mă!".

Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc luni în ședință, principala temă de pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar pentru audierea în comisii și validarea în plenul comun a noului Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Până în prezent, potrivit datelor obținute de AGERPRES, au depus propuneri la Comisia pentru cultură a Camerei Deputaților doar PNL și UDMR. Liberalii i-au propus pe Ionica Stănciulescu și Cristian Petcu drept membri plini, iar pentru supleanți pe Adriana Meseșan și Radu Carp.

UDMR a propus-o ca membru plin pe Debreczeni Hajnal, iar ca membru supleant pe Rostas Peter Istvan.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru plin pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

Consiliul de Administrație al televiziunii publice a fost demis după ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeași zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”