Christine Lagarde candidează singură pentru un nou mandat în fruntea FMI

Christine Lagarde candidează singură pentru un nou mandat în fruntea FMI

Fostul ministru francez de Finanțe Christine Lagarde este singurul candidat la postul de director general al Fondului Monetar Internațional (FMI), potrivit unui comunicat de presă publicat joi de instituția financiară internațională, informează AFP.

Actualul mandat de cinci ani al lui Christine Lagarde expiră în luna iulie, iar desemnarea sa pentru un nou mandat este practic asigurată, în condițiile în care până miercuri seara, când a expirat termenul limită pentru depunerea candidaturilor, nu a apărut niciun alt contracandidat.

Fostul ministru francez de Finanțe și-a anunțat oficial candidatura în data de 22 ianuarie și până acum a primit sprijinul mai multor state din Europa, America de Nord și America Latină.

"O singură candidatură, cea a actualului director general Christine Lagarde, a fost aleasă", precizează într-un comunicat Consiliul de Administrație al FMI, adăugând că urmează să o audieze pe Lagarde pentru a putea lua o decizie "cât mai rapid posibil".

Desemnarea oficială a lui Christine Lagarde pentru un nou mandat în fruntea FMI ar urma să fie făcută până la începutul lunii martie.

Conform unei tradiții nescrise, care datează de la înființarea Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, în fruntea Băncii Mondiale a fost numit un american, iar europenii au desemnat persoana de la șefia Fondului Monetar Internațional. Cinci dintre directorii generali ai FMI au fost francezi, doi au fost din Suedia și câte unul din Belgia, Olanda, Germania și Spania. Italia și Marea Britanie nu au avut încă un reprezentant care să ocupe această funcție.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

4 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

5 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…