Christoph Daum - Ne-a lipsit golul ratat la final; trebuie să fim optimiști

Christoph Daum - Ne-a lipsit golul ratat la final; trebuie să fim optimiști

Antrenorul naționalei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, după meciul cu Muntenegru, că echipei sale i-a lipsit golul de final, referindu-se la penalty-ul ratat de Stanciu.

*Ljubisa Tumbakovic — Am avut noroc; România își va arăta adevărata valoare

''Aș putea spune simplu ce ne-a lipsit: golul ratat din final, chiar dacă am mai ratat și pe parcursul meciului. Muntenegru este o echipă cu talie, periculoasă la cornere și faze fixe. Nu știu dacă puteam face mai mult la faza golului primit. Îmi pare rău pentru echipă. Nu a fost decizia lui Stanciu să execute. Stancu era prima opțiune, dar el a fost înlocuit. Săpunaru era al doilea, dar el a spus că are dureri la piciorul drept și Stanciu a fost a treia opțiune. Până la penalty a jucat bine. Ăsta este fotbalul, trebuie să îl ajutăm și să ne gândim că dacă marca acum era eroul nostru. Stanciu este supărat, când treci prin momente neplăcute spui că nu mai faci acel lucru. Este un jucător valoros, va mai rata penalty-uri, dar eu sunt dispus să îl ajut'', a menționat Daum.

El a spus că a fost un joc de ping-pong și că România trebuie să-și păstreze optimismul.

''Dacă rezultatele vin, o să mă bucur de meciurile noastre, dar nu de asta mă aflu aici. Dacă mă gândesc la a doua repriză, băieții s-au ridicat după golul primit și și-au creat ocazii. Prima repriză nu m-a mulțumit, ar trebui să avem mai multă încredere când avem posesia. A fost un fel de meci de ping-pong. Mi-a plăcut foarte mult jocul lui Romario Benzar și mi s-a părut că a jucat foarte bine. (...) Nu știu de ce să nu fim optimiști după acest meci. Așa ar trebui să fim tot timpul, pentru că avem calitate, trebuie să avem încredere în forțele noastre. Cred în jucători, cred în echipă și nu putem câștiga o calificare din primul meci, pentru că este un drum lung. Am văzut multe lucruri bune astăzi, multe situații bune la 1-1, când nu am cedat. Am revenit și asta fost un semn excelent. Avem soarta în mâinile noastre. Ne așteaptă două meciuri grele (cu Armenia și Kazahstan, în octombrie, n. red.) pentru că jucăm cu echipe foarte fizice la care trebuie să marchezi folosind spații foarte mici. Câteodată îți trebuie și noroc, pe care noi azi nu l-am avut. Nu am câștigat, dar am fost foarte aproape astăzi. Poate data viitoare mai facem un pas. Clujul este un loc fantastic, cu spectatori extraordinari, care au ajutat mult echipa'', a adăugat selecționerul României.

România a terminat la egalitate, 1-1, cu Muntenegru, duminică seara, pe Cluj Arena, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal 2018 din Rusia .

AGERPRES/(A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Mihai Țenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...