Christophe Dridi va fi noul director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România de la 1 ianuarie 2019

Christophe Dridi va fi noul director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România de la 1 ianuarie 2019

Christophe Dridi va ocupa funcţia de director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România începând din 1 ianuarie 2019, au anunţat, marţi, reprezentanţii producătorului auto.

Dridi va prelua această responsabilitate de la Jerome Olive, Alliance Regional SVP Manufacturing Process Engineering & Supply Chain Eurasia Region, care a avut un mandat interimar începând cu luna septembrie a acestui an, se arată într-un comunicat al Groupe Renault România transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, Christophe Dridi a fost director executiv al Uzinei Vehicule Dacia şi membru în comitetul de management al companiei.

"Aniversăm anul acesta 50 de ani de Dacia şi, în curând, 20 de ani, de când Groupe Renault este în România. Este un mare privilegiu să mă alătur celor peste 17.700 de angajaţi care au făcut posibile aceste realizări de-a lungul timpului, prin profesionalismul şi talentul lor în fiecare dintre activităţile care compun construcţia unei maşini. (...) Totodată este esenţial să ne menţinem competitivi într-o industrie în permanentă transformare la nivel mondial. În 2019 inaugurăm Renault Bucharest Connected, un sediu unic pentru angajaţii din Bucureşti. Este un proiect de management care arată mai mult ca niciodată că suntem orientaţi către viitor", a declarat Christophe Dridi, potrivit comunicatului.

Dridi este absolvent al Ecole Superieures des Sciences et Technologies de l'Ingenieur din Nancy, Franţa. El şi-a început cariera la Renault în 1993, ca inginer. În 2001 s-a alăturat echipelor Alianţei Renault - Nissan, în Japonia, unde a ocupat funcţia de manager calitate. Ulterior a devenit director de calitate la Renault Mexic, apoi responsabil incidentologie vehicule Renault la Technocentre, în Franţa.

Din 2009 a preluat responsabilitatea de director de fabricaţie al uzinei din Casablanca, apoi a trecut pe aceeaşi funcţie la uzina din Tanger, iar de la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia de la Mioveni.

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, începând din 1 ianuarie 2019, de Miguel Oliver, în prezent director calitate la uzina Renault din Palencia (Spania). El va fi responsabil de activitatea de producţie a modelelor Dacia din gama Global Access. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului