Ciclism - Turul Franţei: Van Aert s-a impus în etapa a 7-a, Yates rămâne cu tricoul galben

Ciclism - Turul Franţei: Van Aert s-a impus în etapa a 7-a, Yates rămâne cu tricoul galben

Ciclistul belgian Wout Van Aert (Jumbo-Visma) a dominat la sprint etapa a 7-a a Turului Franţei, disputată vineri pe distanţa de 168 km între Millau şi Lavaur, care s-a dovedit plină de capcane pentru mai mulţi pretendenţi la podium, informează AFP.

Britanicul Adam Yates (Mitchelton-Scott) a rămas cu tricoul galben cu o zi înainte de intrarea în Pirinei.

Slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates), care era pe locul 3 înaintea etapei, şi spaniolul Mikel Landa (Bahrain McLaren), şi el printre primii clasaţi la general, sunt marii perdanţi ai zilei, înregistrând o întârziere de circa 1 min 20 sec.

Deja învingător miercuri la Privas, Van Aert (25 de ani) a obţinut al doilea lui succes în această ediţie a Turului şi a treia din cariera sa. Belgianul s-a impus în faţa unui grup de aproximativ 40 de rutieri, fiind cronometrat în 3 h 32 min 03 sec. Pe locurile următoare, în acelaşi timp cu învingătorul, au fost norvegianul Edvald Boasson Hagen (NTT) şi francezii Bryan Coquard (Vital Concept) şi Christophe Laporte (Cofidis).

La general, Yates, cu timpul de 30 h 36 min 00 sec, este urmat de slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), la 3 sec, francezul Guillaume Martin (Cofidis), la 9 sec etc.

Sâmbătă, rutierii vor ajunge în Pirinei, odată cu etapa a 8-a, lungă de 141 de kilometri între Cazeres-sur-Garonne şi Loudenvielle.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…