Ciclism - Turul Italiei: Britanicul Tao Geoghegan Hart a câştigat etapa a 15-a

Ciclism - Turul Italiei: Britanicul Tao Geoghegan Hart a câştigat etapa a 15-a

Ciclistul britanic Tao Geoghegan Hart (Ineos) a câştigat duminică etapa a 15-a a Turului Italiei, desfăşurată pe distanţa de 185 km între Base Aerea Rivolto şi Piancavallo, transmite AFP.

Portughezul Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step) a reuşit să rămână cu tricoul roz de lider în clasamentul general, ameninţat de olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), sosit al doilea în această etapă şi care este acum în poziţie de forţă cu o săptămână înainte de finalul cursei.

Cronometrat în 4 h 58 min 52 sec, Tao Geoghegan Hart a fost urmat la 2 sec de Wilco Kelderman şi la 4 sec de un alt component al echipei Sunweb, australianul Jai Hindley. Joao Almeida a fost al patrulea, la 37 sec.

Italianul Vincenzo Nibali (Trek) şi danezul Jakob Fuglsang (Astana), doi candidaţi la câştigarea acestei ediţii din Giro, au pierdut timp în ascensiunea finală.

La general, Almeida, cu timpul de 59 h 27 min 38 sec, este urmat la 15 sec de Kelderman, la 2 min 56 sec de Jai Hindley, la 2 min 57 sec de Geoghegan Hart etc.

În Turul Italiei, luni este zi de pauză în oraşul Udine.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: www.sports-addict.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”