Ciclism - Turul Italiei: Filippo Ganna a câştigat en solitaire etapa a 5-a a Turului Italiei

Ciclism - Turul Italiei: Filippo Ganna a câştigat en solitaire etapa a 5-a a Turului Italiei

Ciclistul italian Filippo Ganna (Ineos) a câştigat miercuri en solitaire etapa a 5-a a Turului Italiei, disputată pe un traseu montan de 225 kilometri, între Mileto şi Camigliatello Silano, în regiunea Calabria, transmite AFP.

Campionul mondial la contratimp a fost mai rapid cu 34 de secunde decât grupul favoriţilor, în care a fost şi portughezul Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step), ce rămâne cu tricoul roz, rezervat liderului clasamentului general. Sosit după 5 h 59 min 17 sec, Filippo Ganna a fost urmat pe podium de austriacul Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) şi Joao Almeida.

Deja învingător în contratimpul inaugural de sâmbătă, de la Palermo, italianul de 24 de ani nu mai câştigase până la actuala ediţie din Giro nicio cursă ori etapă ca profesionist.

Succesul său de miercuri vine ca o consolare pentru echipa Ineos, care l-a pierdut marţi dimineaţă pe liderul său, galezul Geraint Thomas, nevoit să abandoneze după ce a suferit o fractură de bazin în urma unei căzături.

Cu timpul de 17 h 06 min 23 sec, Almeida îi devansează la general pe spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), cu 43 sec, olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), cu 48 sec etc.

Joi va avea loc etapa a 6-a, Castrovillari - Matera, lungă de 188 km.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?