Ciclism - Turul Spaniei: Champoussin a câştigat etapa a 20-a, penultima; Roglic rămâne lider la general

Ciclism - Turul Spaniei: Champoussin a câştigat etapa a 20-a, penultima; Roglic rămâne lider la general

Ciclistul francez Clement Champoussin (AG2R-Citroen), 23 de ani, a obţinut sâmbătă prima sa victorie ca profesionist, câştigând etapa a 20-a, penultima a Turului Spaniei, în timp ce slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma) şi-a consolidat avansul în fruntea clasamentului general, transmite AFP.

Pe distanţa de 202,2 km, între Sanxenxo şi Mos. Castro de Herville, Champoussin a încheiat cu timpul de 5 h 21 min 50 sec, fiind urmat la 6 sec de Roglic şi la 8 sec de britanicul Adam Yates (INEOS Grenadiers) şi spaniolul Enric Mas (Movistar).

Înaintea ultimei etape, contratimpul individual de duminică, Padron - Santiago de Compostela (33,8 km), Primoz Roglic este pe primul loc la general, cu timpul total de 83:11:27, urmat la distanţă considerabilă de Enric Mas, +2:38, şi australianul Jack Haig (Bahrain Victorious), +4:48.

Roglic este favoritul ultimei etape, după ce s-a impus în contratimpul inaugural. De altfel, slovenul, câştigătorul precedentelor două ediţii din La Vuelta, era mare favorit la victoria finală în acest an.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Mădălina Ghenea și punct

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?