Ciclism: Alex Ciocan - Am preferat un traseu mai simplu de organizat, pentru a oferi calitate Turului României

Ciclism: Alex Ciocan - Am preferat un traseu mai simplu de organizat, pentru a oferi calitate Turului României

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Alex Ciocan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a preferat un traseu mai simplu de organizat la ediţia din acest an a Turului României pentru a oferi calitate cursei.

''De ce nu am reuşit să introducem Transfăgărăşanul, sau Transalpina, sau Piatra Arsă? Pentru că de-a lungul timpului toate trei au făcut parte din Turul României... Pentru că ne-am ocupat prea târziu de această organizare, schimbându-se conducerea Federaţiei, nimeni nu avea drept de semnătură o perioadă, nu puteai nici măcar să faci o cerere către CNAIR sau Poliţia Română. Aceste drumuri sunt destul de complicate în perioada sezonului, adică trebuie să te baţi cu un milion de turişti şi, mai nou, cu vreo zece urşi. Am preferat un traseu puţin mai simplu de organizat, pentru a putea oferi calitate Turului României'', a explicat Ciocan.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism a menţionat că Turul României din acest an are un buget foarte mare, dar nu poate spune cât va cheltui cu organizarea cursei decât la final, când a promis că va fi transparent cu cheltuielile: ''Nu ştim cât va costa Turul României, vom anunţa după, pentru că tot timpul apar şi dispar cheltuieli, nu am făcut rabat la nimic, este un buget mare, sunt mulţi bani, avem undeva la 320 de persoane, care se vor muta din oraş în oraş, cu cazare şi masă pentru aceste persoane. La nivelul UCI 2.1 nu poţi să-i cazezi într-un cămin, ci într-un hotel. Noi ne-am impus un buget maxim pe zi de persoană, însă de multe ori nu te poţi limita la acest buget. Promit să fim foarte transparenţi şi să spunem la final cât am cheltuit''.

''Sunt foarte mulţi bani, însă ei sunt alocaţi special pentru Turul României, iar Turul României trebuie să construiască o poveste de care să profite toţi sportivii de la noi din ţară'', a subliniat Ciocan.

Turul României din acest an se va desfăşura în perioada 31 august-5 septembrie, cu startul la Timişoara şi sosirea la Bucureşti.

Din ultimele trei ediţii ale cursei, două au fost câştigate de români, Serghei Ţvetcov în 2018, iar Eduard Grosu în 2020, în 2019 victoria revenind olandezului Alex Molenaar.

Traseul Turului ciclist al României, ediţia 2021:
Marţi 31 august: Prolog - Timişoara (contratimp, 3,9 km)
Miercuri 1 septembrie: Etapa 1 - Timişoara - Deva (201 km)
Joi 2 septembrie: Etapa 2 - Deva - Păltiniş (157 km)
Vineri 3 septembrie: Etapa 3 - Sibiu - Poiana Braşov (186 km)
Sâmbătă 4 septembrie: Etapa 4 - Braşov - Bucureşti (158 km)
Duminică 5 septembrie: Etapa 5 - circuit Bucureşti (100 km)
AGERPRES (A, AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”