Ciclism: Cehul Babor s-a impus în etapa a patra a Turului României; Kaczmarek este lider în continuare

Ciclism: Cehul Babor s-a impus în etapa a patra a Turului României; Kaczmarek este lider în continuare

Rutierul ceh Daniel Babor (Tufo-Pardus Prostejov) a câştigat, la sprint, etapa a patra a Turului ciclist al României, desfăşurată sâmbătă de la Braşov la Bucureşti, pe 159,3 km, în timp ce polonezul Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski) se menţine în fruntea clasamentului general.

Babor a fost cronometrat cu timpul de 3 h 19 min 19 sec, fiind urmat de doi ciclişti de la D'Amico UM Tools, italienii Daniel Smarzaro şi Lorenzo Quartucci. Românul Eduard-Michael Grosu (29 de ani) s-a aflat în evadare şi a reuşit să îşi păstreze energie şi pentru finiş, unde a ajuns al cincilea.

În ierarhia generală, Kaczmarek este urmat la 4 secunde de românul Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling) şi la 5 secunde de alt polonez, Szymon Rekita (Voster ATS Team).

Polonezul Patryk Stosz (Voster ATS Team) are tricoul roşu, al sprinterilor, tricoul Verde, de lider al căţărătorilor, aparţine altui polonez, Maciej Paterski (Voster ATS Team), tricoul alb, de lider în clasamentul U23, este purtat de ucraineanul Maksim Bilîi (D'Amico UM Tools), iar Grosu are tricoul albastru, de lider în clasamentul românilor.

Duminică plutonul îşi face defilarea de gală în centrul Capitalei, într-o etapă pe un circuit de aproape 5,8 km (116 km în totaal). Pentru că distanţa dintre primele locuri în clasamentul general este foarte mică încă este posibilă schimbarea purtătorului tricoul galben, pe un traseu cu trei sprinturi intermediare, bonificate cu 3, 2, 1 secunde şi un finiş bonificat cu 10, 6 respectiv 4 secunde.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Turul Romaniei /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...