Ciclism: Chris Froome, noul lider în Turul Italiei

Ciclism: Chris Froome, noul lider în Turul Italiei

Ciclistul britanic Chris Froome (Sky) este noul lider în Turul Italiei după ce a câştigat vineri, graţie unei evoluţii de excepţie, etapa a 19-a, desfăşurată pe distanţa de 184 km între Venaria Reale şi Bardonnechia, relatează AFP.

Froome a fost cronometrat în 5 h 12 min 26 sec. Cu două zile înaintea sosirii de la Roma, Froome, de patru ori câştigător al Turului Franţei, conduce în clasamentul general cu timpul de 80 h 21 min 59 sec. El este urmat la 40 de secunde de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), câştigătorul ultimei ediţii din Il Giro. Francezul Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) a urcat de pe locul 5 pe locul 3, dar la mai bine de 4 minute.

În această etapă-regină, Froome a reuşit un raid solitar de 80 de kilometri, o performanţă dintr-o altă epocă.

Ecuadorianul Richard Carapaz (Movistar) a încheiat pe locul doi etapa, la aproape trei minute în faţa lui Pinot.

Cavalcada lui Froome a eclipsat slăbiciunea arătată de compatriotul său Simon Yates, care era lider din etapa a 6-a. Yates a fost distanţat foarte rapid, cu peste 86 km înainte de sosire. El a trăit un adevărat calvar şi a sosit cu o mare întârziere faţă de învingător, văzându-şi spulberate orice şanse de a câştiga Il Giro.

Froome, la prima participare în Il Giro din 2010, a obţinut al doilea său succes în această ediţie, după cel de sâmbătă de la Monte Zoncolan.

Participarea britanicului de 33 de ani nu era sigură din cauza controlului antidoping "anormal" din ultima ediţia a Turului Spaniei. Cum ancheta este în curs de desfăşurare, Froome s-a putut prezenta la startul de la Ierusalim.

Il Giro programează sâmbătă etapa a 20-a, penultima, Susa - Cervinia, 214 km.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...