Ciclism: Chris Froome va părăsi spitalul din Saint-Etienne ''în următoarele zile''

Ciclism: Chris Froome va părăsi spitalul din Saint-Etienne ''în următoarele zile''

Ciclistul britanic Chris Froome, victima unei căzături grave în cursul recunoaşterii traseului etapei a 4-a a cursei Criterium du Dauphine, săptămâna trecută la Roanne (Franţa), şi-a început programul recuperare şi va părăsi spitalul din Saint-Etienne în următoarele zile, după ce a fost operat de multiple fracturi, la femur, la cotul drept şi la coaste, au anunţat surse medicale, citate de AFP.

Conform unităţii medicale, cvadruplul câştigător al "Marii Bucle" a părăsit sâmbătă serviciul de terapie intensivă, fiind mutat într-un sector de recuperare al spitalului.

Ciclistul este însoţit de mai mulţi membri ai echipei Ineos, iar starea sa fizică şi morală "este bună", în ciuda căzăturii şi a multiplelor fracturi suferite.

"Chiar dacă este un pas înapoi, eu mă concentrez pe viitor", a adăugat Froome, postând pe contul său de Twitter o fotografie cu el surâzător pe patul de spital.

Froome, care a împlinit recent 34 de ani, va rata astfel ediţia din acest an a Turului Franţei, cea mai importantă cursă pe etape din lume, programată luna viitoare, pe care britanicul a câştigat-o de patru ori în cariera sa (2013, 2015, 2016 şi 2017).AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu