Ciclism: Dosarul Chris Froome a ajuns la Tribunalul antidoping al UCI

Ciclism: Dosarul Chris Froome a ajuns la Tribunalul antidoping al UCI

Dosarul ciclistului britanic Chris Froome (Sky), depistat pozitiv la salbutamol în Turul Spaniei 2017, va fi analizat de Tribunalul antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), a anunţat vineri jurnalul Le Monde.

Serviciul juridic al UCI a pasat dosarul către tribunalul antidoping după ce a ajuns la concluzia că nu se întrunesc elementele necesare pentru închiderea acestui caz în care este implicat cvadruplul învingător din Turul Franţei.

Soarta lui Froome la tribunalul antidoping, o structură independentă a UCI, se va afla în mâinile judecătorului Ulrich Haas (Germania), un expert în materie care colaborează de asemenea şi cu Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) şi care s-a aflat printre cei care au redactat ultima versiune a codului antidoping.

Froome, 32 ani, a fost depistat cu un nivel dublu faţă de cel admis la salbutamol pe 7 septembrie 2017 în timpul Turului Spaniei. Britanicul dispune de o scutire de uz terapeutic pentru a utiliza un bronhodilatator cu care îşi tratează astmul, dar el a fost testat cu cu un nivel dublu (2000 nanograme/mililitri) faţă de cel admis.

Analiza dosarului lui Froome nu a fost însă stabilită şi procedura poate începe între 2 luni şi jumătate şi un an, deşi toată lumea aşteaptă o decizie înainte de Turul Italiei, primul mare obiectiv al britanicului din 2018, care are startul pe 4 mai la Ierusalim, sau mai ales înaintea Turului Franţei din 7 iulie. Froome încearcă să câştige în acest an pentru a cincea oară Marea Buclă.

Campionul britanic a participat deja în acest an la Tureul Andaluziei şi la cursa Tirreno-Adriatico, iar recent şi-a anunţat prezenţa la Turul Alpilor, preambulul pentru Turul Italiei.

Recent, preşedintele UCI, francezul David Lappartient, a cerut echipei Sky să-l suspende provizoriu pe Froome, deşi britanicul poate concura conform actualelor reguli ale UCI.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...