Ciclism: Echipele din Rusia şi Belarus, excluse din competiţii (UCI)

Ciclism: Echipele din Rusia şi Belarus, excluse din competiţii (UCI)

Echipele din Rusia şi Belarus au fost excluse din toate competiţiile cicliste, a anunţat marţi Uniunea ciclistă internaţională (UCI), citată de AFP.

Vizată de această sancţiune este şi Gazprom-RusVelo, singura echipă rusă de nivel înalt din plutonul profesionist, care urma să participe în perioada următoare la trei competiţii din calendarul mondial: Tirreno - Adriatico şi Milano - Sanremo, în Italia, şi Turul Cataloniei, în Spania.

Comitetul director al UCI a închis totodată uşa, cu efect imediat, echipelor sau selecţionatelor naţionale ale Rusiei şi Belarus, în toate probele din calendarul internaţional.

Vineri, UCI condamnase "cu cea mai mare fermitate încălcarea dreptului internaţional şi a integrităţii teritoriale ucrainene", după declanşarea invaziei Rusiei.

Forul internaţional de ciclism, prezidat de francezul David Lappartienet, a explicat că aplică deciziile ferme luate de Comitetul Internaţional Olimpic, care a recomandat luni ca Rusia şi Belarus să fie suspendate din competiţiile sportive.

Echipa Gazprom-RusVelo, care concurează în al doilea eşalon al ciclismului profesionist, este compusă din 21 de rutieri, nouă dintre ei fiind de ruşi.

Formaţia rusă, care a participat deja la Turul Italiei, în 2016 şi 2017, a concurat ultima oară la Turul Emiratelor Unite, unde a obţinut o victorie de etapă prin tânărul ceh Mathias Vacek (19 ani).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: UCI / Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...