Ciclism: Eduard Grosu a câştigat etapa regină a Turului României, pe Transfăgărăşan

Ciclism: Eduard Grosu a câştigat etapa regină a Turului României, pe Transfăgărăşan

Rutierul Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, a câştigat, sâmbătă, etapa a patra, regină, a Turului ciclist al României, pe Transfăgărăşan, şi şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general.

Grosu, care a primit acceptul echipei Nippo Delko One Provence de a continua cursa, după ce iniţial anunţase că va pleca la o altă cursă în Belgia, a reuşit a doua victorie consecutivă de etapă, impunându-se pe cei 113 km ai etapei a patra, pe traseul Cârţişoara - Transfăgărăşan - Curtea de Argeş, cu timpul de 3 h 00 min 37 sec, urmat de kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors), şi de polonezul Szymon Krawczyk (CCC Development Team). Emil Dima (Giotti Victoria) a fost al patrulea, iar Serghei Ţvetcov (naţionala României) s-a clasat pe opt, ambii în acelaşi timp cu învingătorul.

Grosu e lider în clasamentul general, urmat de germanul Nikodemus Holler (Bike Aid), la 35 de secunde, de ungurul Viktor Filutas (Giotti Victoria), la 42 de secunde. Dima e al cincilea, la 43 de secunde, iar Ţvetcov e al şaptelea, la 44 de secunde, etc.

Ultima etapă a ediţiei a 53-a a cursei va avea loc la Bucureşti, un circuit de 100 km pe traseul Piaţa Presei Libere - Şos. Kiseleff - Arcul de Triumf - Şos. Regele Mihai I - Piaţa Victoriei şi retur, iar Grosu este mare favorit la victoria finală.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de olandezul Alex Molenaar, ultima victorie românească datând din 2018, când a câştigat Serghei Ţvetcov.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Sursa foto: Turul Romaniei / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!