Ciclism: Emil Dima a câştigat etapa a treia a Turului României; Polonezul Kaczmarek, noul lider la general

Ciclism: Emil Dima a câştigat etapa a treia a Turului României; Polonezul Kaczmarek, noul lider la general

Rutierul român Emil Dima (Giotti Victoria - Savini Due) a câştigat etapa a treia a Turului ciclist al României, desfăşurată de la Sibiu la Poiana Braşov, iar polonezul Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski) este noul lider al clasamentului general.

Dima, motivat de energia primită la Cristian, oraşul său natal, a obţinut prima sa victorie ca profesionist, fiind cronometrat cu timpul de 4 h 24 min 35 sec pe 187 km. El a fost urmat, la 2 secunde, de polonezul Patryk Stosz (Voster ATS Team) şi de argentinianul Eduardo Sepulveda (Androni Giocattoli Sidermec). Columbianul Daniel Munoz Giraldo (Androni Giocattoli Sidermec), câştigătorul etapei precedente, a sosit al patrulea, în acelaşi timp cu colegul său, polonezul Kaczmarek a fost al cincilea, cu acelaşi timp, iar italianul Davide Rebellin (Work Service Marchiol Dinatek) a încheiat pe şase, la cei 50 de ani ai săi, tot la 2 secunde de lider.

Românul Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling), fostul purtător al tricoului galben, s-a clasat pe locul 11, la 6 secunde de câştigător.

În clasamentul general, pe primul loc se află polonezul Kaczmarek, câştigătorul Turului Ţinutului Secuiesc de anul trecut, urmat la 5 secunde de conaţionalul său Szymon Rekita (Voster ATS Team) şi de Sepulveda, Ţvetcov este al patrulea, la 6 secunde, iar pe cinci se găseşte columbianul Daniel Munoz, la 10 secunde, etc. Emil Dima, câştigătorul etapei de vineri, ocupă locul 8, la 1 min 11 sec de lider.

Noul purtător al tricoului roşu, de lider al sprinterilor, este Patryk Stosz, Kaczmarek este liderul căţărătorilor şi deţine tricoul verde, iar ucraineanul Maksim Bilîi (D'Amico UM Tools) poartă tricoul alb, de lider la Under-23.

Sâmbătă se va desfăşura etapa a patra, de la Braşov la Bucureşti, pe 159 de km, o etapă dedicată sprinterilor.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Emil Dima /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...