Ciclism: Francezul Demare câștigă etapa a 4-a în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben

Ciclism: Francezul Demare câștigă etapa a 4-a în Turul Franței, britanicul Thomas păstrează tricoul galben

Campionul Franței Arnaud Demare (FDJ) a câștigat la sprint etapa a 4-a a Turului ciclist al Franței, marți, la Vittel, obținând primul său succes în Marea Buclă, în timp ce britanicul Geraint Thomas (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general, în ciuda unei căzături în finalul cursei.

Demare, înregistrat pe distanța de 207,5 km, între Mondorf-les-Bains și Vittel, în 4h53min54sec, s-a impus la sprint în fața slovacului Peter Sagan (Bora), a norvegianului Alexander Kristoff (Katiușa) și a germanului Andre Greipel (Lotto Soudal).

În sprintul final au survenit două căzături. În prima, cu 1.400 m înainte de finiș, a fost prins și Thomas, însă el a urcat din nou pe bicicletă și a reușit să treacă liniștit linia de sosire împreună cu un coechipier. A doua căzătură, cu 200 m înainte de finiș, a fost cauzată de campionul mondial Peter Sagan care, împingându-l pe britanicul Mark Cavendish, a pus la pământ trei rutieri. Cel mai grav accidentat a fost Cavendish, care a avut nevoie de intervenția medicilor.

Demare (25 ani) a obținut primul său succes în Turul Franței, la a treia sa participare, și a 9-a victorie din acest sezon.

''Este extraordinar!, a exclamat francezul, noul tricou verde. Visez la asta de când am trecut la profesionism. Am venit în acest Tur cu o echipă foarte puternică. Chiar și un tip ca Mickael Delage, accidentat, a făcut parte din această victorie. Mi-a fost teamă cu 600 metri înainte de final, însă eram bine plasat și am avut picioare bune''.

În clasamentul general, Geraint Thomas este urmat la 7 secunde de Peter Sagan și la 12 secunde de Christopher Froome (Sky) și Michael Matthews (Sunweb).

În această etapă de 207,5 km, belgianul Guillaume Van Keirlsbuck, fiul mai mic al fostului campion mondial Benoni Beheyt (în 1963), a evadat de unul singur ajungând până la un avans de 13 minute. Însă rutierul echipei Wanty, una din formațiile invitate, a fost prins de pluton după 190 km.

Miercuri este programată etapa a 5-a, Vittel — La Planche des Belles Filles (160,5 km), care se va încheia cu o cățărare de 5,9 km, cu o pantă de 8,5%.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

4 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?

5 Așa o fi?