Ciclism: Francezul Romain Bardet câștigă etapa a 12-a, italianul Fabio Aru preia tricoul galben

Ciclism: Francezul Romain Bardet câștigă etapa a 12-a, italianul Fabio Aru preia tricoul galben

Francezul Romain Bardet (AG2R La Mondiale) s-a arătat cel mai puternic, joi, pe altiportul Peyragudes, câștigând etapa a 12-a a turului ciclist al Franței, fiind cronometrat pe distanța de 214 km în 5h49min38sec, în timp ce italianul Fabio Aru (Astana) l-a deposedat de tricoul galben de lider al clasamentului general pe britanicul Chris Froome (Sky).

Froome, deținătorul titlului și favorit al acestei ediții, a pierdut tricoul galben în ultimii 300 m ai ascensiunii finale, una foarte dură, cu o pantă de 20%, clasându-se pe locul 7, la 22 de secunde de Bardet.

În clasamentul general al acestei a 104-a ediții a Marii Bucle, Aru este urmat de Froome la 6 secunde și de Bardet la 25 de secunde. Columbianul Rigoberto Uran este al patrulea, la 35 de secunde.

La sosirea după 214,5 km, între Pau și Peyragudes, Bardet i-a devansat cu 2 secunde pe Uran și Aru, sosiți în această ordine.

Francezul a obținut primul său succes în această ediție și al treilea în Turul Franței. Anul trecut, Bardet (26 ani) s-a clasat al 2-lea la finalul cursei, după Froome.

După o evadare a britanicului Stephen Cummings (Dimension Data), prins însă cu 9 km înainte de sosire, totul s-a jucat în ultimii 400 de metri pe pista altiportului, cu atacul lui Aru, contrat de Bardet.

Aru, campionul Italiei, a îmbrăcat pentru prima dată în cariera sa tricoul galben în Turul Franței. Însă locotenentul său danez Jakob Fuglsang, accidentat la încheietura unei mâini cu o zi înainte, nu l-a mai putut ajuta, rămânând mult în spatele plutonului.

Și columbianul Nairo Quintana (Movistar) a fost distanțat pe primele pante de la Peyresourde. Cel care în clasamentul final a fost al doilea după Froome în edițiile din 2013 și 2015, se află acum la peste patru minute în clasamentul general.

Vineri este programată etapa a 13-a (101 km), între Saint-Girons și Foix, cu trei cățărări de prima categorie (Latrape, Agnes, Peguere).

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Zvon...

3 „Am fantasme sexuale cu ea. Îți vine s-o iei și s-o pui acolo pe masă!"

4 Așa o fi?

5 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL