Ciclism: Polonezul Patryk Stosz, victorios în prima etapă a Turului României; Eduard Grosu, locul 4

Ciclism: Polonezul Patryk Stosz, victorios în prima etapă a Turului României; Eduard Grosu, locul 4

Rutierul polonez Patryk Stosz (Voster ATS Team) a câştigat la sprint prima etapă a Turului ciclist al României, desfăşurată miercuri între Timişoara şi Deva, în timp ce Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, s-a clasat pe locul al patrulea.

Stosz a fost cronometrat pe cei 201,5 km cu timpul de 4 h 33 min 16 sec, fiind urmat, în acelaşi timp, de germanul Lucas Carstensen (Bike Aid), de sârbul Dusan Rajovic, Eduard Grosu, polonezul Alan Banaszek (HRE Mazowsze Serce Polski), la o secundă, etc.

Românul Daniel Crista şi sârbul Stevan Klisuric au fost autorii unei evadări remarcabile, având la un moment dat un avans de 12 minute faţă de pluton, când mai erau 75 de kilometri până la final. Cu 30 de kilometri rămaşi, Crista a rămas singur, însă a avut ghinion, cu două pene consecutive şi a fost prins de pluton pe ultimii kilometri ai etapei. Componentul echipei naţionale a câştigat trei sprinturi intermediare şi o căţărare în această etapă.



Ungurul Janos Zsombor Pelikan (Androni Giocattoli Sidermec) rămâne liderul cursei, fiind urmat de Stosz, la 2 secunde, de germanul Justin Wolf (Bike Aid), la 4 secunde, polonezul Tobiasz Pawlak (HRE Mazowsze Serce Polski), la 8 secunde, etc. Primul român din ierarhia generală este Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling), la 10 secunde de lider.

Joi va avea loc etapa a 2-a, Deva - Păltiniş (154,9 km).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Turul Romaniei /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria