Ciclism: Primoz Roglic, învingător în Turul Spaniei pentru al treilea an consecutiv

Ciclism: Primoz Roglic, învingător în Turul Spaniei pentru al treilea an consecutiv

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Jumbo-Visma) a terminat învingător în Turul Spaniei pentru al treilea an consecutiv, el câştigând duminică ultima etapă, a 21-a, un contratimp de 33,8 km între Padron şi Santiago de Compostela, transmite presa internaţională.



Era greu de crezut că Roglic, lider la general înaintea ultimei etape şi mare favorit la victoria finală, va avea probleme cu contratimpul de duminică, el fiind campionul olimpic en titre al acestei discipline.

În ultima etapă, Roglic, cronometrat în 44:02, a fost mai rapid cu 14 secunde decât danezul Magnus Cort Nielsen (Educaton First), locul trei revenindu-i olandezului Thymen Arensman (DSM), la 52 sec de învingător.



Pentru Roglic a fost a patra victorie de etapă în ediţia din acest an, el impunându-se şi în contratimpul inaugural.

Roglic a încheiat a 76-a ediţie din La Vuelta cu timpul total de 83 h 55 min 29 sec. Pe locul 2 a fost spaniolul Enric Mas (Movistar), la 4:42, iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat australianul Jack Haig (Bahrain Victorious), la 7:40.

Slovenul a devenit al treilea ciclist care se impune trei ani la rând în La Vuelta, după elveţianul Tony Rominger (1992, 1993, 1994) şi spaniolul Roberto Heras (2003, 2004, 2005).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) Manu Bruque/EPA


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...