Ciclism: Turul Franței - Olandezul Tom Dumoulin, învingător în etapa a 9-a

Ciclism: Turul Franței - Olandezul Tom Dumoulin, învingător în etapa a 9-a

Olandezul Tom Dumoulin (Giant) a câștigat etapa a 9-a a Turului ciclist al Franței, duminică, în stațiunea Arcalis din Andorra, sosirea fiind programată la o altitudine de 2.240 m, cea mai înaltă de la această ediție a competiției.

Dumoulin s-a impus la capătul unei lungi evadări, fiind înregistrat pe 184,5 km cu timpul de 5h16min.24sec. El i-a devansat cu 38 sec. pe portughezul Rui Costa și pe polonezul Rafal Majka.

Tricoul galben rezervat liderului clasamentului general a rămas în posesia britanicului Chris Froome (Team Sky), care a trecut linia de sosire în același timp cu unul dintre principalii săi adversari, columbianul Nairo Quintana (Movistar), pe o șosea umedă, din cauza unei furtuni violente.

Etapa a fost marcată de abandonul spaniolului Alberto Contador, dublu câștigător al Turului Franței (2007 și 2009), cu aproximativ 100 km înainte de sosire.

În ierarhia generală, Froome are un avans de 16 sec. față de compatriotul său Adam Yates și la 19 sec. de irlandezul Daniel Martin, în timp ce Quintana se află pe poziția a 4-a, la 23 sec.

Luni este zi de pauză, Turul Franței urmând să continue marți cu etapa a 10-a, Escaldes-Engordany — Revel (198 km).

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion