Ciclism: Turul Franței - Peter Sagan câștigă etapa a 3-a, Geraint Thomas păstrează tricoul galben

Ciclism: Turul Franței - Peter Sagan câștigă etapa a 3-a, Geraint Thomas păstrează tricoul galben

Campionul mondial slovac Peter Sagan (Bora) a câștigat etapa a 3-a a Turului ciclist al Franței, luni, la Longwy, în timp ce britanicul Geraint Thomas (Sky) a păstrat tricoul galben de lider al clasamentului general.

Sagan, înregistrat pe distanța de 212,5 km în 5h07min19sec, între Verviers și Longwy, s-a impus la sprint în fața australianului Michael Matthews (Sunweb), a irlandezului Daniel Martin (Quick-Step) și a campionului olimpic belgian Greg Van Avermaet (BMC), pe o cățărare de 1.600 m, cu pantă de 5,8 %, toți înregistrați cu același timp.

La 27 de ani, dublul campion mondial (2015 și 2016) a obținut a 8-a sa victorie de etapă în Turul Franței, în care a câștigat de cinci ori clasamentul pe puncte (tricoul verde). El a semnat de asemenea a 7-a victorie din acest sezon, chiar dacă nu a reușit să câștige niciuna din marile clasice în primăvară.

Liderul clasamentului general, Geraint Thomas (Sky), a sosit al 8-lea, la 2 secunde de câștigător, în fața coechipierului său Christopher Froome.

În clasamentul general, Thomas este urmat la 12 secunde de Froome și de Matthews și la 13 secunde de Sagan.

Marți se dispută etapa a 4-a, tot una pentru sprinteri, între Mondorf-les-Bains, orașul fraților Andy și Frank Schleck, și Vittel (207,5 km).

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...