Ciclism: Turul Franței - Warren Barguil, învingător pe Izoard, în etapa a 18-a, Froome păstrează tricoul galben

Ciclism: Turul Franței - Warren Barguil, învingător pe Izoard, în etapa a 18-a, Froome păstrează tricoul galben

Francezul Warren Barguil (Sunweb) a câștigat ''en solitaire'' etapa a 18-a a Turului ciclist al Franței, joi, pe vârful Izoard (Muntele Pleșuv, 2.360 m), în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) a păstrat tricoul galben de lider, cu trei zile înainte de sosirea finală de la Paris.

Barguil, înregistrat pe distanța de 179,5 km, între Briancon și Col d'Izoard, în 4h40min33sec, a fost urmat la 20 secunde de columbianul Darwin Atapuma (UAE), de francezul Romain Bardet (AG2R) și de britanicul Chris Froome (Sky). La 22 de secunde a sosit columbianul Rigoberto Uran (Cannondale), iar la 32 de secunde, spaniolul Mikel Landa (Sky).

Warren Barguil își asigurase deja tricoul alb cu buline roșii de cel mai bun cățărător în Turul Franței 2017, înaintea acestei superbe victorii în ascensiune, unde s-a impus cu panaș. El a triumfat pentru a doua oară în această ediție, după succesul de la Foix, de Ziua națională a Franței, pe 14 iulie, reușind în același timp a 5-a victorie franceză după startul de la Dusseldorf.

În clasamentul general, Chris Froome este urmat la 23 de secunde de Bardet și la 29 de secunde de Uran, cei doi făcând schimb de locuri după această etapă. Pe 4 a urcat spaniolul Mikel Landa (Sky), la 1min36sec, iar pe 5 a coborât italianul Fabio Aru (Astana), la 1min55sec.

Spaniolul Alberto Contador (Trek) se află acum pe locul 10, la 8min34sec de Froome, fiind depășit de Barguil, aflat pe 9, la 8min22sec, în timp ce columbianul Nairo Quintana (Movistar) a rămas pe locul 12, la 13min52sec.

Vineri este programată etapa a 19-a, Embrun — Salon-de-Provence (222,5 km), însă etapa determinantă pentru ordinea pe podium va fi sâmbătă, la Marsilia, un contratimp individual de 22,5 km.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Așa o fi?

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu