Ciclism: Turul Franţei, ediţia 2021, va porni din oraşul Brest

Ciclism: Turul Franţei, ediţia 2021, va porni din oraşul Brest

Ediţia din anul 2021 a celebrei competiţii Turul Franţei va porni din Brest, au anunţat luni oficiali ai regiunii Bretania, după ce Copenhaga a renunţat la găzduirea startului celei mai mari curse de ciclism din lume, scrie AFP.

Turul Franţei 2021 va petrece ''aproape o săptămână'' în Bretania, cu ''patru starturi şi patru sosiri'', a declarat preşedintele Regiunii, Loig Chesnais-Girard. Această regiune este zona natală a cvintuplului campion Bernard Hinault.

Ca o consecinţă indirectă a pandemiei de Covid-19, capitala daneză a amânat pentru anul 2022 Marea plecare în Turul Franţei.

"Discutam încă din 2018 cu oficiali ai regiunii Bretania pe marginea unui oraş din care să se ia startul în Turul Franţei. Toamna trecută avansasem anul 2022 şi planificam un anunţ în primăvara lui 2021 (...) Primarul din Copenhaga ne-a informat însă că deşi dorea în continuare ca anul viitor să găzduiască Marea Plecare, nu ştia cum să o facă, în noul context, din motive de securitate şi logistică. 'Singura soluţie ar fi să o facem un an mai târziu', ne-a comunicat el'', a spus directorul Turului, Christian Prudhomme, menţionând că astfel s-a ajuns la noua hotărâre.

Oraşul Brest va găzdui pentru a patra oară startul în Turul Franţei, după ediţiile din 1952, 1974 şi 2008.

În acest an Turul Franţei, competiţia stindard a sezonului ciclist, a fost amânat pentru finalul lunii august (29 august-20 septembrie), din cauza pandemiei de Covid-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 Andrei Caramitru a găsit soluţia ieșirii din criză: „Tinerii să se angajeze de la 16 ani şi să muncim toţi până la 75 de ani”