Ciclism: Turul Italiei - Chris Froome a căzut în timpul recunoaşterii traseului primei etape

Ciclism: Turul Italiei - Chris Froome a căzut în timpul recunoaşterii traseului primei etape

Ciclistul britanic Chris Froome a căzut în timpul recunoaşterii traseului primei etape a Turului Italiei, informează Gazzetta dello Sport.

Ediţia 2018 din Giro d'Italia va debuta vineri, la Ierusalim, cu un contracronometru de 10 km. Recunoaşterea traseului pe o distanţă atât de scurtă este primordială şi poate duce la câştigarea de secunde preţioase.

Froome, component al echipei Sky, a căzut după aproximativ 4 km, suferind leziuni superficiale la spate şi la piciorul drept, care nu îi pun însă pericol prezenţa la etapa inaugurală.

Învingător anul trecut în Turul Franţei şi Turul Spaniei, Chris Froome îl va egala pe Eddy Mercks în cazul unui succes în Giro d'Italia, belgianul fiind ultimul care a câştigat consecutiv cele trei mari tururi cicliste, în 1972-1973.

Britanicul se află însă în centrul unei anchete a Uniunii Cicliste Internaţionale, după un control antidoping care a relevat un nivel "anormal" de salbutamol în organismul său, efectuat în luna septembrie 2017, în timpul Turului Spaniei, riscând să fie deposedat de victoria din Vuelta.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

4 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

5 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!