Ciclism: Turul Italiei - Chris Froome a căzut în timpul recunoaşterii traseului primei etape

Ciclism: Turul Italiei - Chris Froome a căzut în timpul recunoaşterii traseului primei etape

Ciclistul britanic Chris Froome a căzut în timpul recunoaşterii traseului primei etape a Turului Italiei, informează Gazzetta dello Sport.

Ediţia 2018 din Giro d'Italia va debuta vineri, la Ierusalim, cu un contracronometru de 10 km. Recunoaşterea traseului pe o distanţă atât de scurtă este primordială şi poate duce la câştigarea de secunde preţioase.

Froome, component al echipei Sky, a căzut după aproximativ 4 km, suferind leziuni superficiale la spate şi la piciorul drept, care nu îi pun însă pericol prezenţa la etapa inaugurală.

Învingător anul trecut în Turul Franţei şi Turul Spaniei, Chris Froome îl va egala pe Eddy Mercks în cazul unui succes în Giro d'Italia, belgianul fiind ultimul care a câştigat consecutiv cele trei mari tururi cicliste, în 1972-1973.

Britanicul se află însă în centrul unei anchete a Uniunii Cicliste Internaţionale, după un control antidoping care a relevat un nivel "anormal" de salbutamol în organismul său, efectuat în luna septembrie 2017, în timpul Turului Spaniei, riscând să fie deposedat de victoria din Vuelta.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

5 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta