Cifre-ȘOC! Cu emisia suspendată, Realitatea a BĂTUT Antena 3 și România TV! Încă o dovadă că audiențele „oficiale” sunt „lucrate”?

Cifre-ȘOC! Cu emisia suspendată, Realitatea a BĂTUT Antena 3 și România TV! Încă o dovadă că audiențele „oficiale” sunt „lucrate”?

Cifre-ȘOC! Cu emisia suspendată, Realitatea a BĂTUT Antena 3 și România TV! Încă o dovadă că audiențele „oficiale” sunt „lucrate”? Vârf de audiență pentru Realitatea TV pe intervalul 19.00-19.10, pe care a fost suspendată emisia postului. Doar cu textul deciziei de suspendare citit pe post, Realitatea TV a depășit toate celelalte stații de știri, relatează  Paginademedia.ro .

Pe național, a fost imediat după Antena 3. La orașe, a fost cea mai urmărită stație de știri. Pe publicul comercial, Realitatea TV a avut audiențe mai mari și decât stații generaliste, precum Național TV și Kanal D.

Cifrele Realitatea TV au fost de aproape patru ori mai mari decât audiența normală a stației!

Ce s-a întâmplat în cele zece minute?

În șapte din cele zece minute de suspendare, comunicatul CNA cu sancțiunea (pe care aveau obligația să îl prezinte, conform legii), un comunicat foarte lung, a fost citit, pe voci, ca și cum emisia nu ar fi fost oprită. În următoarele trei, textul a fost doar afișat, fără sunet.

Conform Legii audiovizualului, postul are obligația ca, timp de zece minute "să difuzeze numai textul deciziei de sancționare". Legea nu prevede dacă textul poate sau nu să fie și citit.

Reamintim că, în ședința de marți, Consiliul Național al Audiovizualului a decis întreruperea emisiei Realitatea TV pentru 10 minute, pentru modul în care a reflectat evenimentele din jurul protestelor din 10 august. Romania TV, tot pentru perioada protestelor, a fost sancționată cu 15.000 de lei. Antena 3 nu a primit nicio sancțiune. Ce au spus membrii CNA și cum a decurs ședința, aici

Paginademedia.ro  prezintă cifrele suspendării:

NAȚIONAL. La nivelul întregii țări, peste 370.000 de români s-au uitat la Realitatea TV în cele zece minute. Cifra este de aproape patru ori mai mare decât are Realitatea în mod normal.

În intervalul 19.00-19.10, Realitatea TV a fost imediat după Antena 3, dar peste celelalte stații de știri. În clasamentul general, a fost pe locul 6.

URBAN. O medie de 260.000 de telespectatori în intervalul 19.00-19.10 pentru Realitatea TV. Adică tot cam de patru ori decât media normală.

Locul 5 în clasamentul general și prima poziție între stațiile de știri.

COMERCIAL. Suspendarea emisiei i-a adus Realității locul trei pe publicul comercial, cel între 18 și 49 de ani. Cu 86.000 media (și aici, de câteva ori peste medie) a fost după Pro TV și Antena 1, dar peste National TV și Kanal D.






Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro