Cimitirul armatei de deținuți a grupului Wagner: Cine sunt asasinii și alcoolicii recrutați de „bucătarul lui Putin” VIDEO

Cimitirul armatei de deținuți a grupului Wagner: Cine sunt asasinii și alcoolicii recrutați de „bucătarul lui Putin” VIDEO

Un cimitir de curând descoperit, care este situat pe un câmp din sudul Rusiei, este plin de morminte ale pușcăriașilor care au fost recrutați să lupte pentru gruparea paramilitară rusă Wagner. Printre deținuți se numără asasini plătiți și alcoolici din Rusia, Ucraina și Moldova, relatează The Telegraph.

Terenul a fost ocupat cu 200 de morminte până la sfârșitul lui ianuarie. FOTO Shutterstock (Arhivă)

O cercetare Reuters a indicat faptul că mulți dintre deținuții îngropați în cimitir, care este situat în apropierea satului Bakinskaia, regiunea Krasnodar, au fost condamnați pentru fapte violente.

Conform Reuters, compania militară privată Wagner a folosit acest teren încă de vară trecută. Terenul a fost ocupat cu 200 de morminte până la sfârșitul lui ianuarie.

Avocatul unuia dintre pușcăriași, pe numele său Viaceslav Kocias, care a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor și jaf armat în anul 2020, l-a caracterizat pe clientul său drept un „un tip obișnuit” care ar fi crezut că propunerea de la Wagner „era singura lui cale de scăpare”.

După ce a consumat alcool, Viaceslav Kocias a pătruns prin efracție alături de un complice în apartamentul unei persoane pe care o cunoștea pentru a fura. Cei doi l-au bătut pe proprietarul apartamentului și, de asemenea, au lovit-o pe femeia care se afla în apartament cu un fier de călcat și un uscător metalic de rufe, înainte de a da foc unei haine pe care au aruncat-o spre bărbatul care era inconștient.

O bună parte din locuință a fost distrusă de incendiu, iar bărbatul a murit două zile mai târziu din pricina rănilor. Având în vedere data la care a murit, Kocias a făcut posibil parte din primele grupuri de militari care au participat la operațiunea din regiunea Bahmut.

„O persoană agresivă care abuzează de alcool”

Anatoli Bodenkov, care a fost un asasin plătit, este un alt deținut identificat de Reuters, în vârstă de 43 de ani. Bodenkov executa o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Deținutul a omorât un agent imobiliar din orașul Kirovo-Cepețk în anul 2016 cu o armă de vânătoare pentru suma de 5.720 de dolari. Pe cruce scrie că Bodenkov a murit la 27 noiembrie 2022, însă nu este precizată locația.

Un alt pușcăriaș, pe numele său Viktor Deșko, 40 de ani, a fost condamnat la închisoare, fiindcă în timp ce se afla sub influența alcoolului i-a tăiat gâtul unei femei cu care avea o dispută din pricina banilor. Incidentul s-a petrecut într-o pădure din apropiere de teritoriile aflate sub ocupația rusă, în Donbas.

Autoritățile au spus despre Deșko că era „o persoană agresivă care abuzează de alcool”.

Mark Galeotti, autorul cărții „The Vory: Russia’s super mafia”, a afirmat că mulți dintre ei aleg să lupte pentru Wagner pentru a scăpa de închisoare.

Pentru pușcăriași a lupta pentru gruparea de mercenari Wagner este un motiv de bucurie care le oferă un scop în viață.

Da, asta îți va da o șansă să ieși din închisoare, dar îți dă și șansa de a fi în sfârșit cineva”, a declarat Galeotti. „Acesta este un mod în care Wagner poate să îi atragă pe oamenii care sunt, sau se cred, marginalizați, outsideri, ratați ai sistemului într-un fel sau altul și le dă șansa să creadă că pot fi învingători”.

10.000 de deținuți se mai află în Ucraina

Olga Romanova, șefa grupului care militează pentru drepturile pușcăriașilor ruși, a afirmat că doar 10.000 se mai află în Ucraina din cei peste 43.000 de deținuți care au fost recrutați până la sfârșitul lui decembrie.

„Restul au fost omorâți, sunt răniți, au dispărut, au fugit sau s-au predat”, a declarat Romanova, care a precizat că mulți dintre ei dezertează, iar Wagner le transmite de cele mai multe ori familiilor pușcăriașilor că aceștia au murit pentru a ascunde faptul că mulți dintre ei au ales să-și părăsească posturile.

Conform șefei grupului care militează pentru drepturile pușcăriașilor ruși, viteza cu care gruparea paramilitară recrutează deținuți a scăzut notabil în decembrie, atunci când mulți dintre pușcăriași au fost speriați de clipul video în care un comandant al grupului de mercenari omoară un militar cu un baros după ce acesta se predase ucrainenilor.

După Anul Nou, Wagner a început să recruteze și străini, mai ales din Asia Centrală, care se află în închisorile rusești.

Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, a afirmat, joi, că i-a lansat o invitație lui Igor Girkin , un fost ofițer FSB și fost „ministru al Apărării“ al autoproclamatei Republici Popupale Donețk, să-și unească forțele cu mercenarii.

Este timpul să trecem de la cuvinte la fapte”, a declarat Prigojin. Girkin a afirmat pe blogul său că este dispus să aibă în vedere invitația lui Prigojin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…