Cinci alimente pe care trebuie să le consumi dacă ai probleme cu stresul și anxietatea

Cinci alimente pe care trebuie să le consumi dacă ai probleme cu stresul și anxietatea

Ca să scapi de stres și anxietate nu trebuie neapărat să iei medicamente. Natura îți oferă câteva remedii simple.

Ciocolată neagră

Consumul de avocado, un fruct bogat în vitamine B, te ajută să înfrunți situațiile de stres, dar ajută la scăderea în mod natural a tensiunii arteriale.

Bananele contribuie la relaxare și la ameliorarea anxietății. De asemenea, bananele conțin magneziu și potasiu, a căror lipsă din organism duce la stres.

Consumul de ciocolată stimulează producerea endorfinelor, - „hormonul fericirii“, având ca efect nu doar o stare de buna dispoziție, ci contribuind chiar și la prevenirea depresiei și a altor afecțiuni psihice.

Bea un pahar de lapte cald înainte de culcare și vei vedea că alungă orice urmă de stres și vei putea dormi mai liniștit. Cercetările au demonstrat că un pahar de lapte înainte de culcare scade anxietatea și stările de neliniște cauzate de stres.

Ouăle sunt nu doar alimente, ci și medicament. Acestea sunt o sursă foarte bună de aminoacizi și conțin, de asemenea, vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu și zinc, dar și diferite oligoelemente care sunt importante pentru sănătate, inclusiv cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu și zinc, fapt important deoarece o deficiență a unora dintre acestea a fost asociată cu oboseala și depresia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”