Cinci cetăţeni din Irak - patru adulţi şi un copil -, opriţi la frontiera cu Serbia

Cinci cetăţeni din Irak - patru adulţi şi un copil -, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia cinci cetăţeni din Irak, patru adulţi şi un copil, care au încercat să intre ilegal în România.

''În data de 29.11.2019, ora 19,30, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa - ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunii au depistat pe raza localităţii de frontieră Mercina patru persoane şi un minor, cetăţeni străini, care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări'', se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, precum şi un copil în vârstă de 1 an. La cercetări, aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în Germania, precizează sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Persoanele în cauză vor fi predate la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!