Cinci lucruri mai puțin știute despre Simona Halep

Cinci lucruri mai puțin știute despre Simona Halep

Numele Simona Halep a fost pe buzele tuturor oamenilor de sport și nu numai, după ce sportiva noastră a fost depistată pozitiv la un control antidoping, scrie hotnews.ro .

Simona Halep si trofeul de la Melbourne Summer Set 1Foto: Mike FREY / AFP / Profimedia

Pentru o notă pozitivă, am ales să vă prezentăm 5 curiozități și totodată lucruri mai puțin știute despre sportiva noastră, atât de pe terenul de tenis cât și din viața de zi cu zi.

1.Ce notă a luat la Bacalaureat

Simona Halep a urmat cursurile Liceului Sportiv „Dumitru Rotaru” din Constanța

Campioana României a pus mereu tenisul pe primul loc, motiv pentru care nu a fost prezentă la prima sesiune de la Bacalaureat. A susținut examenul maturității mai târziu și a reușit să ia Bacalaureatul în cea de-a doua sesiune, cu o medie peste 8.

2.Felul de mâncare preferat

Deși știm cu toții cât de importantă este o alimentație echilibrată pentru o sportivă de performanță, mâncarea preferată a Simonei pe care o mănâncă cu drag, mai ales în timpul liber alături de membrii familiei, este Piperchi țârgâsiți , un preparat tradițional aromân.

3. Simona Halep i a aplicat una dintre cele mai drastice înfrângeri din carieră Serenei Williams

Era 2014 și prima participare a Simonei la turneul campioanelor de la Singapore. Serena a dominat categoric acel an având cele mai multe victorii în circuitul WTA.

Pe parcursul anului părea practic de neînvins, doar că nu de aceași părere era și Simona care făcea atunci în grupele turneului campioanelor de la Singapore unul dintre meciurile carierei și îi administra Serenei un sec 6-0 6-2, a doua cea mai drastică înfrângere ca scor suferită de Serena Williams în carieră.

Cea mai drastică înfrangere pentru jucătoarea americană a fost în fața Johannei Konta, un 6-1 6-0 la turneul de la San Jose 2018.

4. Prima apariție la tv

Puțini sunt cei care știu că prima apariție a Simonei într-o emisiune televizată avea loc tocmai în anul 2008 pe când aceasta avea doar 17 ani și reușea să cucerească titlul de la Roland Garros la junioare.

La fix 10 ani distanță, în anul 2018, aceasta câștiga Roland Garros (de această dată la senioare), după ce o învingea în 3 seturi pe americanca Slone Stephens.

Însă, dacă în 2008 aceasta prezenta trofeul de junioare de la Roland Garros în emisiunea ,,La Măruță,” de la Pro TV, în 2018, după triumful de la Paris, aceasta avea parte de o ceremonie grandioasă de prezentare a trofeului pe Național Arena cu 50.000 de oameni în tribune.

5. Victima unui jaf în săptămâna când a câștigat titlul la Wimbledon

O poveste mai puțin știută s-a întâmplat înaintea meciului cu Elina Svitolina din semifinalele de la Wimbledon, când managerii hotelului de la Londra unde erau cazate jucătoarele prezente la turneu raportau că 2 indivizi au pătruns în camera Simonei și a Petrei Kvitova, care erau cazate la același etaj, încercând să le deposedeze de anumite bunuri de valoare, pe care cei doi făptași credeau că cele două jucătoare le dețin în cameră.

Însă, ghinion pentru aceștia, care ulterior au fost prinși și amendați de către autorități pentru tentativa de tâlhărie.

Citește integral pe hotnews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante