Cinci modalități prin care puteți scăpa de anxietate

Cinci modalități prin care puteți scăpa de anxietate

Mindfulness-ul este o practică ce își are originile în tradițiile budiste, dar a fost adaptată și adoptată în multe culturi și contexte moderne, inclusiv în psihoterapie, sănătate mintală, școli și chiar în mediul corporatist.

Puterea mindfulness-ului asupra minții noastre

Există multe modalități de a practica mindfulness, de la meditații ghidate la tehnici de respirație sau chiar activități zilnice, precum mersul pe jos sau mâncatul în atenție plenă.

În ultimii ani, datorită numeroaselor beneficii asociate, mindfulness a devenit un instrument popular în terapie, școli și în mediul corporatist, oferind oamenilor instrumente pentru a face față stresului și pentru a trăi o viață mai împlinită.

Mindfulness-ul ne încurajează să fim prezenți în viața noastră, să observăm gândurile și emoțiile noastre fără a le judeca. Câteva metode de a practica mindfulness-ul sunt:

  1. Meditația - Dedicați câteva minute pe zi pentru a vă așeza în liniște, concentrându-vă pe respirație și observând gândurile care vă trec prin minte fără a vă desprinde de ele.
  2. Respirația conștientă - Încercați pentru câteva momente pentru a respira adânc, concentrându-vă pe procesul respirației.
  3. Atenție mărită în privința activitățile zilnice - Fie că este vorba de mâncat, mers pe jos sau chiar spălatul mâinilor, încercați să vă concentrați complet pe ceea ce faceți, observând fiecare detaliu și senzație.
  4. Creați un jurnal - Scrierea gândurilor și a sentimentelor într-un jurnal poate fi o modalitate excelentă de a practica mindfulness-ul. În loc să vă judecați gândurile, pur și simplu observați-le și scrieți-le.
  5. Exerciții yoga - Aceasta este o tehnică în care vă concentrați atenția asupra diferitelor părți ale corpului, observând orice senzație sau tensiune.

În plus față de abilitățile de mindfulness și împământare, terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este o formă eficientă de tratament pentru anxietate. TCC vă ajută să identificați și să schimbați modelele de gândire și comportament care contribuie la simptomele de anxietate.

De asemenea, este important să discutați cu un specialist în sănătate mintală dacă simțiți că anxietatea pe care o aveți interferează cu capacitatea voastră de a funcționa în viața de zi cu zi. Un terapeut vă poate oferi strategii și instrumente pentru a face față și pentru a gestiona mai bine simptomele de anxietate.

Recunoașterea și înțelegerea obiceiurilor care pot alimenta anxietatea constituie primul pas către a le aborda și a dezvolta strategii mai sănătoase pentru a face față stresului și provocărilor vieții, scrie Huffpost.com .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat