Cinci persoane care au vândut maşini achiziţionate prin credit din Germania, fără a mai achita împrumutul, au fost reţinute

Cinci persoane care au vândut maşini achiziţionate prin credit din Germania, fără a mai achita împrumutul, au fost reţinute

„La data de 11 iulie 2022, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul S.C.C.O. Maramureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Maramureş, la persoane bănuite de înşelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine şi uz de fals”, transmite marţi IGPR.

Din cercetări a reieşit că, din anul 2020 şi până în prezent, persoanele bănuite ar fi achiziţionat sau ar fi facilitat achiziţionarea a 8 autoturisme, accesând credite la instituţii financiare din Germania.

Ulterior, ar fi înmatriculat şi vândut autoturismele pe teritoriul României, folosind documente falsificate, fără a mai plăti ratele creditelor obţinute, cauzând un prejudiciu total de 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate înscrisuri, 2 ştampile ale unor societăţi comerciale, 5 telefoane mobile, 2 memory stick-uri, 3.790 de euro, o cartelă SIM, un pistol cu gaz, pentru care nu s-a putut prezenta permis de port-armă şi 2 autoturisme.

Şase suspecţi au fost duşi la sediul B.C.C.O. Bucureşti, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de marţi, să fie prezentate Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?