Cinci portofele cu bani și cu acte, predate de cetățeni Poliției Locale Târgu Mureș de la începutul anului

Șeful Poliției Locale Târgu Mureș, Valentin Constantin Bretfelean, a anunțat, luni, că de la începutul anului cetățenii au predat agenților instituției cinci portofele găsite, conținând bani și documente, arătând că acest fapt dovedește un spirit civic foarte ridicat.

"Târgumureșenii dau dovadă de un civism peste media pe țară, nu doar la predarea bunurilor găsite, ci și la păstrarea curățeniei, de aceea le mulțumesc. Cetățenii se pun de obicei în situația celor care pierd asemenea bunuri și se gândesc că ar fi plăcut surprinși să li se returneze și lor bunul pierdut (...) De la începutul anului cetățenii orașului și polițiștii locali au restituit proprietarilor cinci portofele, borsete și poșete pierdute. Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la grija pentru bunurile personale. Au fost numeroase plângeri cu privire la furturi din genți și buzunare, în special pe mijloacele de transport în comun. Mâine, (marți, n.r.) la ora 10, inițiem o acțiune de prevenire și informare, vom avea polițiști locali în patrule în uniformă, dar și civile", a arătat Bretfelean.
Șeful Poliției Locale Târgu Mureș a spus că ultimul portofel găsit — conținând bani, acte personale, talon auto, permis de conducere, carduri bancare — aparține unui cetățean din Reghin, Klaus Birthler, care susține că a sesizat dispariția acestuia la sfârșitul săptămânii trecute.

"Ultima oară am scos, vineri, bani de pe card. Erau 50% șanse să îl găsesc (...) M-am bucurat foarte mult, există speranță că există cetățeni foarte buni printre noi, chiar dacă mulți cred că nu mergem în direcția bună, dar speranța este în cetățeni și în instituțiile statului", a spus Klaus Birthler.

Printre polițiștii locali din Târgu Mureș care au contribuit la restituirea bunurilor pierdute se regăsesc agenții Maier Ioan și Lincă Ciprian.

Cei doi polițiști au arătat că în orice caz de găsire a unui portofel, borsetă, poșetă etc. se întocmește un proces verbal în care sunt trecute toate actele și bunurile pe care le conține, înainte de restituirea către proprietar.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți