Cinci români au murit și trei au fost răniți într-un accident auto produs în Austria

Cinci români au murit și trei au fost răniți într-un accident auto produs în Austria

Un microbuz înmatriculat în Satu Mare a fost implicat într-un grav accident rutier în Austria, în apropiere de capitala Viena. Conform primele informații obținute de presasm.ro, 5 persoane ar fi decedat și alte 2 ar fi în stare gravă, toți fiind români.

S-a observat că microbuzul, monitorizat on-line, a sta mai bine de două ore lângă Viena, adică de dinainte de ora 12.00 (ora României). De atunci, s-a tot încercat să se ia legătura cu cei din microbuz, dar timp de mai bine de două ore nu a răpsuns nimeni la telefon (nici pasagerii, nici șoferii), scrie Gazeta de nord-vest.

Potrivit primelor informații transmise de la fața locului de reporterii Kronen Zeitung, microbuzul s-ar fi lovit inițial de parapeții de pe marginea șoselei, de unde ar fi fost proiectat în piciorul unui pod aflat la ieșirea pe autostradă în zona Heiligenkreuz, între Mayerling și Hinterbrühl. Jurnaliştii germani susţin că cei doi români răniţi grav au în jur de 60 de ani, iar printre decedaţi s-ar regăsi şi copii.

"Printre morţi se regăsesc şi copii",  a spus Franz Resperger, şef al Departamentului şi ofițer de presă al Brigăzii de Pompieri din Austria de Jos, potrivit Kronen Zeitung .

UPDATE/Cinci romani au murit, iar trei au fost raniti in Austria, in urma unui accident in care a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania. Misiunea diplomatica la Viena a intreprins demesuri in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la circumstantele producerii accidentului, a starii de sanatate ale persoanelor ranite, dar si pentru confirmarea identitatii acestora, informeaza Ministerul Afacerilor Externe.

Conform datelor obtinute pana la acest moment de Ministerul Afacerilor Externe, in accident a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania, la bordul caruia se aflau 8 cetateni romani.

"Cinci cetateni au decedat iar trei au fost raniti, dintre care doi se afla in stare grava. Persoanele ranite au fost transportate de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale", arata un comunicat al MAE.

Celula de Criza a MAE, reunita pentru gestionarea actiunilor privind asistenta cetatenilor romani afectati de uraganul Irma, coordoneaza si demersurile Ambasadei Romaniei la Viena care are in atentie accidentul produs in apropiere de capitala austriaca, soldat cu mai multe victime cetateni romani.

"Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la circumstantele producerii accidentului, a starii de sanatate a persoanelor ranite, dar si pentru confirmarea identitatii acestora", mai arata documentul MAE.

Potrivit sursei citate, o echipa consulara mobila din cadrul misiunii diplomatice se deplaseaza la spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a obtine detalii cu privire la starea de sanatate a acestora si pentru a acorda asistenta consulara.

Misiunea diplomatica romana sprijina familiile persoanelor decedate in vederea eliberarii certificatelor de deces si a repatrierii trupurilor neinsufletite.

Ambasada Romaniei in Austria mentine legatura cu autoritatile locale si cu familiile victimelor si este pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.




Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...