Cinci români, implicați în accidentul din Ungaria. Unul se află internat în spital

Cinci români, implicați în accidentul din Ungaria. Unul se află internat în spital

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că cinci români, dintre care unul cu dublă cetățenie, au fost implicați în gravul accident de circulație produs sâmbătă în Ungaria. Dintre aceștia, unul se află sub îngrijirea medicilor.

Cinci români, implicați în accidentul din Ungaria Foto: Police Hu

„În continuarea precizărilor de presă din data de 11 martie 2023, Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta. Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie . Dintre aceştia, doi au fost spitalizaţi, unul dintre cetăţenii români spitalizaţi fiind deja externat şi deplasându-se în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol", a informat MAE , potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităților ungare.

Referitor la persoana decedată în urma accidentului, Ministerul Afacerilor Externe a informat că autoritățile ungare au precizat că aceasta nu este cetățean român.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale, arată sursa citată.

Cum s-a produs accidentul cu 42 de mașini din Ungaria

Autoritățile din Ungaria au dezvăluit ce ar fi putut provoca accidentul de pe M1, de sâmbătă în care au fost implicate 32 de mașini, 5 dube și 5 camioane și care s-a soldat cu moartea unui om și rănirea a peste 40 de persoane, relatează site-ul televiziunii maghiare RTL. De asemenea, operatorul autostrăzii a publicat imagini de pe camera de supraveghere cu momentul impactului.

Purtătorul de cuvânt al operatorului de autostrăzi, László Szimicsku, a declarat că, de îndată ce au fost anunțați despre accident, au „verificat imediat imaginile camerelor de supraveghere, care nu au arătat mare lucru, doar că a izbucnit un incendiu, deoarece vântul era puternic în zonă”,potrivit Libertatea.ro .

Cauza accidentului ar fi o rafală extrem de puternică de vânt a lovit pe o fâșie de 20 de metri lățime, ceea ce ar fi redus semnificativ vizibilitatea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro