Cinci semne că relația ta este pe butuci. Cel mai frecvent semnal de alarmă

Cinci semne că relația ta este pe butuci. Cel mai frecvent semnal de alarmă

Un terapeut specializat în probleme în cuplu, în vârstă de 34 de ani, a dezvăluit care sunt semnele care arată că o relație ar putea fi pe butuci, relatează Independent.

Partenerii se pot simți ca niște colegi de cameră. Foto Shutterstock (Arhivă)

Lauren Consul, care este din Los Angeles, a afirmat că unii parteneri se pot simți ca niște colegi de cameră, fiindcă „își pierd curiozitatea și nu mai pun întrebări”. În plus, ea a afirmat că aceștia se concentrează asupra problemei, în loc să vorbească motivul care stă la baza neînțelegerii.

De asemenea, terapeuta susține că a nu fi dispus să îți asumi responsabilitatea pentru ceartă și a presupune că îți cunoști partenerul pentru că sunteți de mult timp împreună poate duce la deteriorarea relației.

Specialistul a mai adăugat și că lipsa de susținere a partenerului poate contribui la decizia de a pune capăt relației . Însă, Consul a spus că situația se pot îmbunătăți arătându-i partenerului că ești dispus să te schimbi și că ești conștient de problemele din relație.

Secretul este să te întorci și să lucrați împreună ca o echipă pentru a rezolva orice problemă. Este întotdeauna ușor să te desparți și mult mai greu să te aduni”, a afirmat ea.

Este mult mai ușor să arătăm cu degetul spre partenerul nostru”, a mai spus Consul.

Totodată, terapeuta susține că imposibilitatea de a lua în calcul punctul de vedere al partenerului poate cauza probleme într-o relație, mai ales în timpul disensiunilor.

Doi oameni pot trăi același lucru, dar pot avea sentimente complet diferite. Dacă rămânem blocați în „viziunea corectă", spunem că experiența unei persoane este importantă, iar a celeilalte nu”.

Putem depăși această situație doar dacă reflectăm „la ceea ce auzim de la partenerul nostru”. Prin acest mod îi arătăm partenerului că „suntem în aceeași echipă”.

Colegi de cameră

În cazul în care v-ați pierdut curiozitatea față de persoana iubită acesta este un alt semn că relația ar putea fi pe butuci. Terapeuta atenționează că partenerii se pot simți ca niște colegi de cameră pe măsură ce își pierd curiozitatea.

Când începem să ne întâlnim, punem o mulțime de întrebări și suntem interesați unul de celălalt, dar cu timpul uităm sau începem să presupunem și nu mai punem întrebări partenerului nostru”.

Simple întrebări ar putea salva relația . De exemplu: putem întreba partenerul cum se simte sau la ce se gândește.

Ea a mai adăugat că o relație este despre colaborare, lucru în echipă și înțelegere.

O situație frecventă pe care o văd este aceea că unul dintre parteneri preferă să fie de partea mamei sau a tatălui sau chiar a fraților și surorilor în detrimentul partenerului, ceea ce este foarte dureros”.

Mai mult decât atât, vă puteți redresa relația dacă vă doriți să vă schimbați și dacă vă arătați conștient de probleme.

Primul pas este conștientizarea. Trebuie să începem să identificăm cum apar aceste lucruri în relația noastră și de ce apar și apoi putem schimba situația", a mai precizat terapeuta.

Iată care sunt cele cinci semne că relația este pe butuci:

  • Vă concentrați asupra problemei, vorbiți despre cine a făcut ce sau cine nu a făcut și cine are dreptate și cine greșește, în loc să discutați despre motivul care stă la baza disensiunilor.
  • Nu sunteți dispus să vă asumați responsabilitatea. De cele mai multe ori spuneți: „Dacă partenerul meu s-ar schimba sau ar face acest lucru diferit, totul ar fi bine".
  • Nu vă mențineți curiozitatea față de partener, nu mai puneți întrebări și nu vă mai interesează de aspirațiile persoanei în cauză.
  • Cuvintele și acțiunile voastre nu se potrivesc în mod constant.
  • Nu vă sprijiniți partenerul și nu îi luați apărarea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...