Cinci soldați ruși s-au aruncat în aer, după ce s-au îmbătat în cursa de aprovizionare cu armament

Cinci soldați ruși s-au aruncat în aer, după ce s-au îmbătat în cursa de aprovizionare cu armament

Trei soldați ruși au murit și alți doi au fost răniți, în urma unei explozii de grenadă , pe care au provocat-o după ce s-au îmbătat. Incidentul a avut loc în timpul unei curse de reaprovizionare, în regiunea Voronej din sud-vestul Rusiei, potrivit rapoartelor presei locale.

Grenada a explodat într-o casă privată FOTO Shutterstock

Cei trei militari au murit într-o casă din orașul Rossosh, iar alți doi au fost răniți, conform informațiilor distribuite pe canalului Telegram al postului de știri independent în limba rusă Astra și canalului Telegram VChK-OGPU, care are legături strânse cu forțele de securitate ruse, notează Newsweek .

Vestea vine la aproape 19 luni de la invazia pe scară largă a Ucrainei, de către președintele rus Vladimir Putin. Datele făcute publice de armata Kievului indică faptul că peste 270.000 de soldați ruși au fost „lichidați” până acum, în conflict.

Agenția de știri de stat rusă Tass a raportat, pe 16 septembrie, că trei persoane au murit în Rossosh în urma exploziei unei grenade, dar nu a precizat dacă erau militari.

Newsweek a contactat Ministerul de Externe al Rusiei prin e-mail pentru comentarii. Autoritățile regionale nu au comentat incidentul.

Trei soldați au murit, alți doi au fost răniți

Biroul de știri local Bloknot a raportat că grenada a explodat într-o casă privată, care a fost închiriată de cinci bărbați. Martorii oculari au spus publicației că bărbații se relaxau și făceau un grătar, în seara zilei de 15 septembrie, iar mai târziu în acea noapte a izbucnit un conflict.

„A existat o ceartă între bărbații aflați în stare de ebrietate”, au povestit localnicii

Canalul Telegram VChK-OGPU a raportat că trei militari se aflau în Rossosh, însărcinați să cumpere echipament militar și că băuseră, în momentul exploziei. Bărbații „aparțineau Districtului Militar Central și erau în serviciu”.

„În total, li s-au dat trei zile pentru livrare”, a raportat canalul, citând o sursă anonimă.

„La un moment dat, trei soldați au ieșit din casă (doi au rămas înăuntru) și s-a produs o explozie în curte. S-a stabilit că o grenadă F-1 a explodat”, a informat VChK-OGPU.

Astra a raportat că cei trei bărbați care au fost uciși în explozia de grenadă erau „geniști profesioniști”.

Potrivit Armatei SUA, un genist - cunoscut și ca un inginer de luptă de elită - îndeplinește sarcini de inginerie militară, cum ar fi amplasarea sau curățarea câmpurilor minate, construirea de poduri, demolări, apărarea câmpului și construcția de drumuri și aerodromuri. Ei sunt responsabili de sarcinile care facilitează mișcarea forțelor și le împiedică pe cele ale inamicilor lor.

Ceilalți doi soldați au fost raportați ca fiind grav răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat