Cine a fost Nick Maimer, americanul ucis de Wagner la Bahmut

Cine a fost Nick Maimer, americanul ucis de Wagner la Bahmut

Un soldat în retragere din forțele speciale ale armatei americane a fost identificat ca fiind cetățeanul american ucis de artileria rusă în orașul Bahmut, în această săptămână, potrivit unui prieten apropiat și fondatorului unui grup non-profit care lucrează în Ucraina.

Sergentul în retragere Nicholas Maimer FOTO: Facebook

Sergentul în retragere Nicholas Maimer se afla într-o clădire din Bahmut care s-a prăbușit după ce a fost lovită de focuri de artilerie, potrivit locotenent-colonelului în retragere Perry Blackburn, fondatorul organizației non-profit AFGFree, cu care Maimer lucra în Ucraina.

Ucrainenii care se aflau cu Maimer au crezut că acesta a fost fie prins în clădirea prăbușită, fie ucis de focurile de artilerie rusească, a declarat Blackburn, scrie edition.cnn.com.

"Au ajuns în poziția în care se aflau, artileria a început să vină în forță și clădirea a început să se prăbușească. Atunci majoritatea americanilor și ucrainenilor aflați acolo au reușit să scape. Din nefericire, Nick nu a reușit", a mai spus un prieten american al lui Maimer din Ucraina pentru CNN.

Confirmarea morții lui Maimer vine după ce liderul companiei militare private rusești Wagner, Evgheni Prigojin, a afirmat că a arătat cadavrul unui american într-un videoclip postat marți pe grupul Telegram Wagner.

"Deci îl vom preda Statelor Unite ale Americii, îl vom pune într-un sicriu, îl vom acoperi cu steagul american cu respect , pentru că nu a murit în patul său ca un bunic, ci a murit la război și cel mai probabil a avut o moarte demnă, nu?".

Prigojin și grupul Wagner postează frecvent videoclipuri în scopuri propagandistice și adesea amestecă imagini reale cu afirmații propagandistice.

Unchiul lui Maimer, Paul, a confirmat pentru Idaho Statesman că trupul din videoclip este cel al lui Maimer.

Deceniile lui Maimer în uniformă

Potrivit dosarului de serviciu al lui Maimer, furnizat CNN, acesta a servit mai mult de 20 de ani în uniformă înainte de a se pensiona în 2018, potrivit dosarului de serviciu furnizat CNN.

El a servit peste doi ani în armata în serviciul activ, plecând în decembrie 1998; apoi s-a alăturat Gărzii Naționale în noiembrie 2000 și a servit aproximativ 18 ani între trei unități diferite ale Gărzii înainte de a se pensiona în decembrie 2018.

Printre premiile și decorațiile sale se numără Special Forces Tab, Army Commendation Medal și patru Army Achievement Medals.

Unchiul său, Paul Maimer, a declarat pentru Statesman că nepotul său a plecat în Ucraina "ca un om care încearcă să facă un bine pentru această lume" și că familia a vrut să îl aducă acasă pentru o "înmormântare adecvată".

"Cred că merită să se odihnească într-un cimitir de veterani", a declarat el pentru Statesman. "Poate că nu a luptat pentru țara noastră, dar a luptat pentru motivele corecte".

Maimer a ajuns în Ucraina în primăvara anului 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria