Cine a fost Stephan Pelger. Drumul spre succes al copilului adoptat de un episcop și viața de film pe care a trăit-o

Cine a fost Stephan Pelger. Drumul spre succes al copilului adoptat de un episcop și viața de film pe care a trăit-o

Designerul Stephan Pelger, care a murit la doar 43 de ani, a îmbrăcat multe vedete din România. Creațiile sale i-au atras atenția și lui Carmen Iohannis, însă designerul nu s-a sfiit să o critice public atunci când a observat că își scurtează singură fustele.

Stephan Pelger a murit la doar 43 de ani FOTO Adevărul

Stephan Pelger a fost unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din România. A îmbrăcat foarte multe vedete și în anul 2015 a povestit că Prima Doamnă, Carmen Iohannis i-a făcut o vizită, la atelierul din Bucureşti şi că pe viitor va exista o colaborare între cei doi, în ceea ce priveşte ţinutele pe care le va purta în cadru oficial.

Stephan Pelger, care pe 8 octombrie ar fi împlinit 43 de ani, a fost un designer incredibil de talentat și inventiv, devenit faimos atât în țară cât și în străinătate. A lansat nenumărate colecții care au fost prezentate pe podiumurile celebre de la Milano, Paris, Veneția, Berlin etc. El a povestit în urmă cu mai mulți ani că a fost atras de modă încă din copilărie. La 13 ani a avut primul său job, era decoratorul vitrinelor unui magazin de lux din Brașov, iar după câțiva ani își susținea lucrarea de diplomă la Fashion Institute din Viena.

După ce și-a finalizat studiile la Viena, Stephan Pelger a mers pentru o vreme la Munchen unde a lucrat ca stilist la prestigioasa casă de moda "Sisley & Benneton", pentru care a creat o colecție pret-a-porter casual-șic. După trei ani în care a lucrat la Munchen, Stephan s-a întors în România unde, împreună cu niște prietene și-a deschis propria afacere numită "One step forward-Stephan Pelger".

A aflat în copilărie că a fost înfiat

Povestea de viață a lui Pelger este impresionantă. El a aflat în copilărie că a fost înfiat. A fost adoptat de familia episcopului de la Biserica Neagră din Brașov.

„Au decis să facă acest pas și să adopte un copil și părinții mei au fost pentru foarte mulți oameni un fel de ghizi, pentru că s-a întâmplat în timpul comunismului și lumea nu era foarte pregătită, adică cum să înfiezi un copil, cum să fie integrat într-o societate, față de alți copii? Au fost foarte multe puncte la care s-au gândit și s-au sfătuit. Am aflat destul de timpuriu, pentru că în familie avem destul de mulți doctori, psihiatri, psihologi, în familie, prieteni, cu care părinții mei s-au sfătuit, pentru că li s-a părut foarte important”, spunea Stephan Pelger, la emisiunea Xtra Night Show.

Iubitor al luxului, Pelger avea o garderobă impresionantă semnată de case de modă celebre în lume, dar și bijuterii prețioase. De asemenea, petrecea în cele mai eclusiviste locuri.

Răpirea de la Cannes

De un incident nefericit a avut parte în august 2018, după o noapte petrecută într-unul dintre cele mai exclusiviste cluburi de la Cannes, Bâoli. Atunci, designerul român a fost la un pas de moarte. Povestea postată de Stephan pe conturile sociale pare ruptă dintr-un film cu mafioţi. După ce a fost răpit de două femei şi dus într-o parcare, acesta a fost bătut crunt, lăsat inconştient pe un deal, furându-i-se tot ce avea asupra lui. El a fost găsit de o femeie şi luat de paramedici la spital.

În această dimineață, la ora 9, s-a întâmplat ceva de neimaginat, în timp ce mă întorceam dintr-un club. Știu că ar putea să nu vă preocupe subiectul pe voi, dar sunt foarte speriat. Și scriind despre asta poate pot trece mai repede peste acest incident teribil, care a avut loc la Cannes.

Două femei au sărit dintr-o mașină, m-au tras înăuntru și m-au dus într-o parcare. M-au bătut cu picioarele până am leșinat. Apoi m-au aruncat pe stradă îmbrăcat doar în pantaloni. Mi-au furat totul, dar nu asta este important! Voi rămâne cu această imagine în cap și voi fi mereu speriat! După ce m-a găsit o doamnă, au venit paramedicii și m-am dus la spital. Am avut nevoie de câteva copci la cap. Poliția a fost de mare ajutor, la fel și prietenii mei, care nu au plecat de lângă mine nicio clipă.

Sunt recunoscător că am supraviețuit după această tentativă de crimă. Încă iubesc Cannes și mă voi întoarce aici, dar asta îmi va rămâne mereu în minte. A trebuit să scriu despre asta, mă simt ușurat acum și fericit că sunt în viață. Mulțumesc îngerului meu păzitor”, a scris Pelger pe pagina sa de socializare în urmă cu 5 ani.

"Am fost destul de dezamăgit"

Carmen Iohannis a fost printre femeile celebre căreia Pelger i-a creat ținute. Când a observat însă modificări ale hainelor, Stephan Pelger nu s-a sfiit să o critice public pe Prima Doamnă.

I-am creat o grămadă de rochii pe care ea le-a modificat și le-a scurtat; asta este problema Primei Doamne, pe care eu o stimez și este o doamnă foarte umană, foarte simpatică, foarte glumeață, dar are o problemă cu lungimile fustelor; pe toate și le-a scurtat singură. Și când mi-am văzut creațiile scurtate la un nivel nepotrivit, am fost destul de dezamăgit. Fiecare face ce vrea cu ținutele, dar dacă tot angajezi un stilist, un designer, ca să-ți facă ținutele, măcar ține cont de ceea ce ți se spune”, spunea Stephan Pelger.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?