Cine a pus grenada în mâna lui Dragnea?

Cine a pus grenada în mâna lui Dragnea?

Hitler si Ceausescu sau oricare alt dictator din istorie nu au ajuns pe culmile puterii si nu au reusit sa o pastreze strict prin ei insisi, baricadati intr-un birou, ocupat cu forta, si cu o mitraliera in brate. Toti au ajuns si au ramas dictatori prin intermediul altor oameni pe care i-au cumparat si care, pentru a-si pastra privilegiile si avantajele, au construit mecanisme de teroare care i-au tinut captivi pe restul.

Liviu Dragnea nu face exceptie. Forta lui e data de pasivitatea cumparata sau terorizata a pesedistilor. Si asta s-a vazut la Congres. O adunare de oameni total lipsiti de entuziasm, veniti sa execute docil un ordin primit de la baronul de care tine fiecare, baron care a fost cumparat de Dragnea cu functii pentru diversi apropiati, cu bani, cu contracte.

Daca oamenii aceia din sala se revoltau pentru ca democratia de partid este anihilata total, Liviu Dragnea era istorie. Sau cum se numeste atunci cand o parte dintre candidati nici macar nu au dreptul sa tina un discurs in care sa isi prezinte viziunea si oferta?

Prin lipsa lor de reactie, acesti oameni l-au transformat pe Liviu Dragnea in dictatorul total. Ei i-au dat in captivitate partidul.

Poate va intrebati care este mecanismul fricii. Daca inainte de '89 era clar ce pateai daca te opuneai, acum ce patesti? Ce se intampla daca refuzi sa legitimezi mascarada?

Echipele acestea de forta sunt alcatuite in general din politruci, oameni care depind de bunavointa partidului, oameni care nu au cariere, nu au pregatire si pentru care dependenta de suzeran e un mod de viata, singura cariera, singura profesie.

Pe ei se bazeaza puterea lui Liviu Dragnea, cu ei a luat captiv acest partid si, cu mult mai grav, tara.

Si ce va face cu ea a anuntat deja.

Dl Dragnea vrea sa faca un soi de program care sa devina obligatoriu pentru toate partidele care ar guverna Romania pana in 2024, ceea ce este nu numai absolut aberant din punct de vedere politic, dar de o crunta ironie avand in vedere ca vine de la partidul care nu este in stare sa-si respecte programul votat acum un an si trei luni.

Si cat timp angajeaza deja cheltuieli care sa fie achitate de acest popor in urmatorii 20 de ani, nici macar nu are nevoie de o lege, pentru ca actiunile de acum ale PSD sa marcheze Romania pentru mult timp indiferent cine va guverna. In ce fel? A anuntat dna Dancila intr-un discurs delirant de tip Cornul Abundentei. In cel mai bun caz sunt minciuni, pentru ca altfel ne asteapta dezastrul total.

Dl Dragnea vrea sa mute Romania pe o axa cu China si Israel. Si cu SUA, dar conditionat cat timp spune: "Noi ne-am respectat toate angajamentele militare, vrem sa avem si beneficii materiale".

Cutremurator primitivism sa nu intelegi ca angajamentele militare sunt pentru propria protectie, sa nu intelegi ca investitiile americane nu vin aduse cu arcanul si doar in masura in care mediul de afaceri este prietenos si, mai ales, predictibil!

E o axa din care lipseste in mod straniu Bruxelles-ul, de parca Liviu Dragnea stie ca va urma o mare sincopa in relatia Romaniei cu UE. Si e firesc sa stie cat timp a anuntat de la tribuna Congresului ca va merge mai departe cu asaltul pe legi si institutii, pe care Frans Timmermans i-a cerut sa il opreasca.

Liviu Dragnea ne-a anuntat ca va scoate Romanie din UE, nu formal desigur, ci de facto?

Eu cred ca da, pentru ca ordonantele de urgenta care sa-l scape pe Liviu Dragnea de povara dosarelor sunt probabil deja scrise si urmeaza sa fie adoptate de dna Dancila, care nici macar nu intelege din ele mai mult decat din "imunoglobina".

Planurile de nunta explicite si prezidentiale implicite ale lui Liviu Dragnea au nevoie de aceasta eliberare de presiunea penala si nu am nicio indoiala ca ea va veni cu orice pret pentru Romania.

Constienta sau nu, asta a binecuvantat adunarea trista de la Sala Palatului desfasurata in conditii de asediu cum nu au mai fost vazute demult in Bucuresti. Nu vad de ce un partid care se simte sigur pe sustinerea populara are nevoie de un asemenea dispozitiv de securitate.

Nu vad de ce un partid care crede in democratie si libera exprimare blocheaza prezenta unei televiziuni care nu ii e favorabila, sub pretextul penibil ca in Sala Palatului nu e suficient loc. Decizia aceasta stupida, care pana la urma a adus prejudicii de imagine pentru PSD cu mult mai mari decat daca permiteau Realitatii TV sa aiba ministudio la Sala Palatului, arata ura lui Liviu Dragnea impotriva presei care nu ii mananca din palma, raportarea lui Dragnea la democratie. Acelasi Dragnea care vrea ca defaimarea tarii sa devina fapta penala, adica puscarie pentru delict de opinie.

Dar, repet, ca toate acestea se intampla nu e vina lui Liviu Dragnea. E vina celor care ii permit sa isi bata joc de Romania. Vinovata nu e maimuta care intra cu grenada in silozul nuclear, ci acela care i-a pus grenada in mana. Si PSD, pasiv, cumparat si las, asa cum nu a fost niciodata in istoria lui, a pus grenada in mana maimutei. Iar suflul exploziei nu il va cruta, scrie Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina