Cine conduce filiala din România a partidului Fratelli d’Italia, care va guverna Italia

Cine conduce filiala din România a partidului Fratelli d’Italia, care va guverna Italia

Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni învingător în alegerile parlamentare din Peninsulă, are, din 2020, o filială în România. Este prima țară în care formațiunea și-a deschis o filială externă. Ea este condusă de Alessandro Console, un om de afaceri născut în Sicilia, scrie Newsweek .

România pare să reprezinte o zonă strategică pentru gruparea Fratelli d’Italia, un partid conservator care va da și noul premier în Peninsulă.

În 2020, formațiunea și-a deschis prima filială în afara Italiei, chiar în România. ”Cercul România 1”, așa cum este denumită organizația, a apărut a urmare a unei decizii luate personal de Giorgia Meloni, șefa partidului.

Pe 23 decembrie 2020, Giorgia Meloni l-a numit în fruntea Fratelli d’Italia România pe Alessandro Console, un om de afaceri născut în Sicilia, care în prezent conduce o companie de marketing și comunicare integrată din Timișoara.

El s-a mutat în România împreună cu familia, la vârsta de 26 de ani, iar la început a lucrat ca manager al unei companii cu acționariat italian, pentru ca ulterior să-și deschidă propriul business.

În prezent, Console este CEO la Telco Group SPA SA, o companie cu o cifră de afaceri de 3,7 milioane lei, în 2021. Un alt business al italianului este Medical Co Distribution SRL, o firmă care a fost implicată în importul de măști de protecție, în timpul pandemiei de COVID-19.

”Scopul Fratelli d’Italia România la viitoarelor alegeri este de a aduce o reprezentare a italienilor din România atât în ​​Parlament, cât și în Europa. (…)

Italia nu este încă corect reprezentată aici și cu atât mai puțin: împreună vom lucra la acest lucru și la multe alte probleme importante pentru italienii din România”, a declarat Alessandro Conte, imediat după ce a fost învestit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale