Cine deține America? Străinii controlează din ce în ce mai mult pământ în SUA

Cine deține America? Străinii controlează din ce în ce mai mult pământ în SUA

Numărul străinilor care dețin terenuri în Statele Unite este în creștere, legislatorii și experții în securitate națională fiind deosebit de îngrijorați de rolul din ce în ce mai mare al Chinei.

FOTO: aaroades.com

Îngrijorarea a plecat de la Raportul anual (2021) al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA ), care a concluzionat că există 40,84 milioane de acri de teren (1 acru = 4046 mp) considerați a fi în proprietatea unor străini.

USDA a declarat că aceasta este o creștere de peste 2,4 milioane de acri față de anul 2020 și reprezintă 3,1% din totalul terenurilor private din SUA, arată Washington Examiner .

Serviciul de Cercetare al Congresului susține că 31% din terenurile controlate de străini aparțin unor proprietari canadieni, Olanda deține 12%, Italia deține 7%, iar Regatul Unit și Germania dețin 6%. Investițiile străine în terenurile agricole sunt concentrate în special în sudul și vestul SUA.

Investitorii străini cumpără terenuri agricole din diferite motive. De exemplu, proprietarii canadieni, care dețin mai mult de 12,8 milioane de acri, investesc puternic în păduri și lemn.

Și proprietățile investitorilor chinezi pe teritoriul SUA au crescut considerabil. În anul 2011 dețineau doar 69.295 de acri de teren american, dar până la sfârșitul anului 2021, investitorii chinezi controlau 383.935 de acri. Iranul este listat ca deținând 4.324 de acri, Rusia ca 73 de acri.

Cum se raportează terenurile în SUA

Legea privind divulgarea investițiilor străine agricole a stabilit un sistem la nivel național pentru colectarea de informații privind proprietatea străină a terenurilor agricole din SUA. Dar există defecte în modul în care este implementat acest sistem, spun parlamentarii și experții, ceea ce duce la „puncte oarbe” cu privire la cât de mult teren dețin de fapt națiunile străine.

Guvernul federal se bazează, în esență, pe un sistem „de onoare” pentru proprietarii de terenuri care auto-raportează informații despre proprietățile lor și structurile corporative ale companiilor.

Dar regulile USDA cu privire la informațiile pe care proprietarii de terenuri trebuie să le raporteze lasă deschisă posibilitatea ca diferite companii să vină cu idei diferite despre cât de mult trebuie să dezvăluie.

Micah Brown, un avocat de la National Agricultural Law Center, a declarat la Washington Examiner că deficiențele în datele de proprietate asupra terenurilor străine "cu siguranta este un domeniu de îngrijorare."

"Componenta de auto-raportare a acestui lucru este probabil cea mai mare preocupare", a spus Brown.

Între 2016 și 2020, au existat doar doi sau trei angajați ai USDA responsabili cu introducerea datele legate de depunerile de proprietate străine, iar în 2021 s-au înregistrat peste 3.600 de astfel de cereri.

Cât teren are SUA

Guvernul SUA deține aproximativ 640 de milioane de acri - 28% din cele 2,27 miliarde de acri de teren din Statele Unite.

Biroul de Gestionare a Terenurilor, Fish and Wildlife Service, National Park Service și Forest Service gestionează împreună 606,5 milioane de acri, în timp ce Pentagonul administrează încă 8,8 milioane de acri.

Guvernul SUA deține doar 0,3% din terenuri în state precum Connecticut și Iowa, dar controlează 80,1% din terenurile din Nevada. Guvernul federal deține 60,9% din terenurile din Alaska și 45,9% în 11 state occidentale care se învecinează reciproc, controlând doar 4,1% din terenurile din toate celelalte state.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”