Cine deține, de fapt, spațiile verzi din jurul blocurilor? Ce riscă românii care încalcă frecvent legea

Cine deține, de fapt, spațiile verzi din jurul blocurilor? Ce riscă românii care încalcă frecvent legea

Spațiul verde se află în proprietatea autorităților publice, respectiv a primăriilor localităților sau cele de sector.

Spațiile verzi din jurul blocurilor nu aparțin proprietarilor de apartamente FOTO Shutterstock

În jurul blocurilor de locuit de află zone verzi, pe care locatarii imobilelor plantează copaci, flori, gard viu, unii chiar și legume, cu credința că acele spații se află în proprietatea blocurilor. Nimic mai fals, pentru că în realizate aceste zone se află în proprietatea autorităților publice, respectiv a primăriilor localităților sau cele de sector.

Iar oamenii trebuie să știe că sunt pasibili de amenzi mari dacă intervin pe astfel de domenii, sarcina cu privire la întreținere și administrarea spațiului verde revenind primăriei, care are un buget alcătuit din taxele și impozitele locuitorilor.

Cetățenii pot face lucrări cu autorizație de la Primărie

De asemenea, asociația de proprietari nu are nici o obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari. Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie”, potrivit playtech.ro .

Anumite autorități locale au reglementat prin regulamente această situație. La Galați, regulamentul prevede că pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, pentru locuitorii de la bloc devine restrictiv și grădinăritul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...