Cine deține, de fapt, spațiile verzi din jurul blocurilor? Ce riscă românii care încalcă frecvent legea

Cine deține, de fapt, spațiile verzi din jurul blocurilor? Ce riscă românii care încalcă frecvent legea

Spațiul verde se află în proprietatea autorităților publice, respectiv a primăriilor localităților sau cele de sector.

Spațiile verzi din jurul blocurilor nu aparțin proprietarilor de apartamente FOTO Shutterstock

În jurul blocurilor de locuit de află zone verzi, pe care locatarii imobilelor plantează copaci, flori, gard viu, unii chiar și legume, cu credința că acele spații se află în proprietatea blocurilor. Nimic mai fals, pentru că în realizate aceste zone se află în proprietatea autorităților publice, respectiv a primăriilor localităților sau cele de sector.

Iar oamenii trebuie să știe că sunt pasibili de amenzi mari dacă intervin pe astfel de domenii, sarcina cu privire la întreținere și administrarea spațiului verde revenind primăriei, care are un buget alcătuit din taxele și impozitele locuitorilor.

Cetățenii pot face lucrări cu autorizație de la Primărie

De asemenea, asociația de proprietari nu are nici o obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari. Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie”, potrivit playtech.ro .

Anumite autorități locale au reglementat prin regulamente această situație. La Galați, regulamentul prevede că pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, pentru locuitorii de la bloc devine restrictiv și grădinăritul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Țara în care am ajuns să trăim...

5 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…