Cine e câştigătoarea Miss Universe 2023. Premieră absolută: două femei transgender au luptat pentru coroană FOTO VIDEO

Cine e câştigătoarea Miss Universe 2023. Premieră absolută: două femei transgender au luptat pentru coroană FOTO VIDEO

Râvnita coroană a ajuns la reprezentata Nicaragua, Sheynnis Palacios, în vârstă de 23 de ani. Tânăra a fost desemnată sâmbătă, 18 noiembrie, Miss Universe 2023, după o competiție care a avut loc la Arena Jose Adolfo Pineda din San Salvador, El Salvador, relatează People.

Într-un moment tensionat înainte de anunțarea câștigătoarei, Sheynnis Palacios și Miss Thailanda au stat pe scenă ținându-se de mână.

După o lungă tăcere în care ambele femei au așteptat cu ochii închiși anunțarea câștigătoarei, s-a auzit: „Nicaragua!".

Cea de-a 72-a Miss Univers a avut o reacție emoționantă la aflarea deciziei, izbucnind în lacrimi și ducându-și mâinile tremurânde la față, în timp ce mulțimea aplauda.

Seara a culminat cu momentul în care câștigătoarea de anul trecut , R'Bonney Gabriel, în vârstă de 29 de ani, i-a înmânat coroana lui Palacios.

Este pentru prima dată când o reprezentantă a Nicaragua câștigă titlul Miss Universe și este pentru a cincea oară când țara sa ajunge în semifinale.

O altă premieră a serii, Miss Universe 2012, Olivia Culpo, și vedetele de televiziune Jeannie Mai Jenkins și Maria Menounos au fost gazdele concursului , fiind pentru prima dată când emisiunea a fost prezentată de o echipă formată numai din femei.

John Legend a oferit un adevărat spectacol în timpul serii. În plus, pentru prima dată în istoria concursului de frumusețe, femeile căsătorite și mamele au putut concura. Totodată, la acest concurs au participat și două femei transgender, Marina Machete din Portugalia și Rikkie Kolle din Olanda, conform WLWT5.

„Facem istorie”

Finalistele au trecut prin patru probe de concurs: rochie de seară, costume de baie, prezentări personale și interviuri amănunțite.

Printre întrebările care i-au fost adresate lui Palacios se numără: Dacă ați putea trăi un an în locul unei alte femei, pe cine ați alege și de ce?

Aș alege-o pe Mary Wollstonecraft pentru că ea a oferit o șansă multor femei", a declarat tânăra, referindu-se la scriitoarea britanică din secolul al XVIII-lea și susținătoare a drepturilor femeilor.

Și ceea ce aș face eu, aș vrea ca această diferență de salarizare să dispară, astfel încât femeile să poată lucra în orice domeniu în care doresc să lucreze, pentru că nu există limite pentru femei. Asta a fost în anii 1750. Acum, în 2023, facem istorie”, a mai adăugat Sheynnis Palacios.

Născută în Managua, Nicaragua, tânăra a participat pentru prima dată la un concurs de frumusețe în anul 2016, când a câștigat titlul de Miss Teen Nicaragua. Ulterior a fost desemnată Miss World Nicaragua în 2020 și și-a reprezentat țara natală la concursul Miss World 2021, unde s-a situat în primele 40 de locuri.

Sheynnis Palacios a jucat volei la Universidad Centroamericana.

84 de reprezentante din întreaga lume au luptat sâmbătă pentru coroană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat